Izložba: Igre i politika - Zagreb

04.12.2018 u 19:00 - 08.01.2019 u 18:00
Izložba: Igre i politika - Zagreb

Izložba Igre i politika nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea (ZKM) otvorit će se 4. prosinca 2018. godine, a bit će otvorena do 8.1.2019. godine.

Izložba prikazuje politički i socijalno angažirane video-igre nastale nakon 2004. godine. Od 18 igara koje će biti izložene, 16 njih moći će se isprobati. 

Propituju se različiti aspekti suvremenog društva: politička odlučivanja (Democracy 3), rodna problematika (Perfect Woman), država koja nadzire (TouchTone i Orwell), rat dronova (Killbox), odnos prema izbjeglicama (Escape from Woomera), otpor prema totalitarnim sustavima (Yellow Umbrella), moć medija (The Westport Independent), prošla ili aktualna politička događanja (The Cat and the Coup und Madrid) i posljedice ratnih događanja (This War of Mine).

Nakon stanica u Skopju i Sofiji izložba se u prosincu prikazuje u Zagrebu te tijekom siječnja u Rijeci u Galeriji Filodrammatica u partnerstvu s udrugom Drugo more. U sklopu projekta i u suradnji s Animafestom u lipnju je održana radionica izrade video igara za studente s njemačkim developerom Onatom Hekimogluom. Nastali će radovi će također biti prikazani u sklopu izložbe.

U sklopu izložbe od 7. do 9.12. održat će se i vikend festival posebno najavljen u rep.hr-ovom IT kalendaru.

Lokacija: Muzej suvremene umjetnosti