Fotogalerija: CISEx Friday u Splitu

Fotogalerija: CISEx Friday u Splitu

Softverski izvoznici okupljeni u udrugu CISEx ovog mjeseca svoje 12. druženje organizirali su na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Za organizaciju događaja bio je zaslužan splitski Locastic, uz podršku Udruge studenata informatičkog menadžmenta Sveučilišta u Splitu (IMEF), a ova verzija CISEx Fridaya bila je znatno više orijentirana prema studentima nego je to inače običaj. Kakvi su dojmovi organizatora može se nabolje vidjeti i iz njihovih izjava.

"Bilo mi je izuzetno drago biti dio netom održžanog CISExFriday događaja u Splitu. Prvi razlog je svakako što sam četiri godine proveo u srednjoj školi u Splitu (a i postojala je šansa da studiram na FESB-u) pa mi je drago da mi se pružžila prilika da upoznam ljude koje inače nemam prilike sresti. Drugi i mnogo bitniji razlog je što sam se uvjerio da ima u Splitu dosta potencijala za softverski izvoz. Događanja kao što su CISEx Friday i služže za to da se lokalne uspješne firme prezentiraju i pokažžu da se možže, samim time ohrabre neke druge mlade ljude se okušaju u izvoznom poduzetništvu. Uglavnom, bravo organizatorima, sjajno obavljen posao u Splitu :)"
Ivo Lukač, Netgen

"Užžitak je bio raditi na organizaciji ovakvog događaja, a pogotovo je užžitak bio vidjeti preko 100 posjetitelja mahom studenata koji su pokazali interes za proizvodnju software i izvoz. Niz kvalitetnih predavanja i predavača je zaokružio odlično družženje nakon CISEx-a koje je potrajalo nekoliko sati, a rodile su se neke zanimljive ideje koje će sigurno biti zanimljivo realizirati. Radujemo se sljedećem sličnom događaju u Splitu."
Antonio Perić, Locastic

„CisexFriday je događanje koje okuplja sve veći broj zainteresiranih osoba sa vizijom i poduzetničkom idejom iz područja ICT-a. U usporedbi sa prošlogodišnjim CisexFriday-om održanim u Splitu, ovaj 12. CisexFriday je dodatno napredovao u organizacijskom i kvalitativnom smislu, te predstavlja reprezentativni događaj čija se tradicija organiziranja svakako treba nastaviti. Posebno raduje dolazak velikog broja zainteresiranih studenata koji su kroz niz održanih prezentacija mogli dobiti informacije i čuti iskustva iz prve ruke od ljudi koji aktivno sudjeluju u rješavanju problema iz ICT svakodnevnice. Sjajna atmosfera, pozitivna energija i stav da se ipak stvari u hrvatskom ICT poduzetništvu trebaju i mogu kretati na bolje su obilježili ovaj CisexFriday. Kroz aktivne diskusije u okviru prezentacija i izravnu komunikaciju sudionici su mogli obogatiti svoja znanja i proširiti kontakte, pa ostaje za nadati se skorom povratku u Split ovako korisnog događanja za splitsku ICT scenu.“
doc. dr. sc. Josip Lorincz, FESB, Sveučilište u Splitu

"Izuzetno mi je drago što je moja Udruga imala priliku sudjelovati u organizaciji ovog CISEx Fridaya i prezentirati vještine koje su potrebne da studenti ostanu u našoj RH. Broj studenata koji su prisustvovali samom događaju me ugodno iznenadio upravo zbog toga što smo doveli „IT događaj“ na Ekonomski fakultet. Naši predavači su se veoma uspješno prilagodili toj situaciji te su studenti imali priliku upoznati stvarne probleme, ali i uspješne poslove, koji možda nemaju toliko prilike biti po našim medijima. Osim toga imali su i priliku družiti se kasnije u kafiću, gdje je atmosfera bila u najmanju ruku vesela. Sve one koji su propustili ovaj događaj pozivam na sljedeći CISEx Friday u Splitu, jer sigurno neće pogriješiti."
Živko Krstić predsjednik udruge IMEF

U nastavku je fotogalerija s događaja za koju je zaslužan Nikola Smernić iz Studija Papaja.