Kategorija: Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne. | Financije | rep.hr
Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne.

Webshopovi da, kartice ne

Webshopovi da, kartice ne | Financije | rep.hr

Hrvatska se polako okreće web trgovinama, ali je strah od plaćanja putem interneta još uvijek snažno prisutan - zaključak je koji proizlazi iz niza predavanja održanih na dvodnevnoj konferenciji Webmarket o online trgovini održanoj u organizaciji Allianz directa u buzinskom hotelu Aristos na jugu Zagreba.

Hanfa objavila priručnik o tržištu osiguranja

U okviru edukativne kampanje „imate pravo znati“ u prostorijama Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, danas 02. travnja 2009. godine održana je konferencija za medije gdje je javnosti prezentiran informativni priručnik: Tržište osiguranja koji je izdala Hanfa.

Otkriveni novi slučajevi krađe podataka na bankomatima

Nekoliko slučajeva skimminga na bankomatima zabilježeno je posljednjih dana, no svi su otkriveni i otklonjeni, bez posljedica za korisnike kartica, objavila je Hrvatska udruga banaka.

Uprava Zagrebačke burze želi spriječiti daljnje prepucavanje u medijima

Uprava Zagrebačke burze želi spriječiti daljnje prepucavanje u medijima | Financije | rep.hr

Uprava zagrebačke burze reagirala je danas oštro intoniranim priopćenjem u kojem traži zaustavljanje komunikacije između njezinih dioničara s Upravom i drugim dioničarima putem medija kako bi se spriječilo daljnje rušenje ugleda burze.

Hanfa organizira savjetovanje za investicijske fondove

Savjetovanja za predstavnike društava za upravljanje investicijskim fondovima te za predstavnike Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima organiziraju Hanfa i HGK drugog odnosno trećeg travnja 2009. godine, objavila je Hanfa.

Europske fond menadžere čeka teška godina

Nepovjerenje razočaranih ulagača u investicijske fondove nije samo hrvatski problem - vjeruje se da će 2009. godina biti još jedna teška godina za fondove u Europi, piše Lider.

Tiskani mediji traže nultu stopu PDV-a

Novinski izdavači uskoro će tražiti nultu stopu PDV-a na novine, jer je to po njihovom mišljenju jedini način da se izbjegne gašenje dijela tiskovina, piše Vidi.hr

Država reže plaće zaposlenima u državnoj upravi

Poreznici, carinici, vojnici, policajci i tajnice u državnoj upravi od travnja će imati šest posto manje plaće, piše Novi list.

I Erste se uključio u akcijske prodaje stanova

Erste Steiermarkische banka treća je banka koja je odlučila ponuditi povoljnije uvjete stambenog kreditiranja fizičkih osoba u suradnji sa svojim klijentima graditeljskim tvrtkama.

Nova Uprava Hypo banke najavila povoljnu prodaju stanova

Nova Uprava Hypo-Alpe-Adria banke najavila je jučer akcijsku prodaju 700 stanova svojih klijenata i planove jačanja tržišne pozicije, piše Lider.