21. SEMPL - Slovenija

28.11.2019 u 09:00 - 29.11.2019 u 16:00
21. SEMPL - Slovenija

21. SEMPL konferencija posvećena trendovima u medijskoj industriji, održat će se od 28. do 29. studenog 2019. godine u Portorožu.

Organizator očekuje preko 1200 sudionika iz centralne i jugoistočne Europe, a oni će - između ostalog - saznati zašto temelji inovacije nisu ideje, nego bitni dobri, smisleni problemi. »Jedan od načina za pronalaženje dobrog problema jest da potražite nešto što ljudi pokušavaju zaobići u svakodnevnom životu. Ako prepoznate takav problem, doći će i ideje«, uvjeren je uspješni poduzetnik, izvršni direktor i jedan od najvažnijih stručnjaka na području inovacija Greg Satell.

Govornik i savjetnik Satell od svih svojih uspjeha najponosniji je na svoj rad u Korespondent magazinu u Ukrajini gdje su kao najvažnija neovisna novinarska organizacija odigrali važnu ulogu u narančastoj revoluciji, odnosno pozitivnoj transformaciji države. Na primjerima socijalne, društvene i političke transformacije povlačio je paralele u transformaciji poslovanja, upravljanja zaposlenicima i potrošačima i punio praznine u literaturi o upravljanju promjenama na način koji do sad nije bilo moguće naći. »Važno je da ste kod uvođenja promjena spremni na otpor. Dakle, potreban vam je plan za potporu promjenama koje želite uvesti, ali i protiv otpora«, izjavio je.

Autor knjiga »Mapping innovation« i »Cascades: How to Create a Movement that Drives Transformational Change« u prvoj knjizi o inovaciji ne govori samo kao o jednokratnom događaju, nego kao o procesu otkrivanja, inženjeringa i transformacije. Zadnja knjiga govori samo o njoj. »Impresioniralo me kako su u vrijeme revolucije na tisuće različitih ljudi, koji bi u nekim normalnim okolnostima radili tisuće različitih stvari, odjednom radile isto. Naravno, odmah me zanimalo kako bih to mogao prenijeti u poslovanje. Kako bih potrošače koji žele kupiti toliko različitih stvari mogao usmjeriti na kupnju onoga što bih im htio prodati«, kaže Satell o početnim idejama za svoju posljednju knjigu.

Satell je, među ostalim, i autor uspješnog bloga zbog kojeg ga je svjetski poznati portal Innovation Excellence uvrstio na drugo mjesto »Top 40 blogera o inovacijama«, a IDG kao jednog od »10 digitalnih transformatora koje vrijedi pratiti«. »Nadam se da to znači da moj rad pomaže ljudima. To je zaista sve čemu težim, biti od pomoći«, zavidne uspjehe skromno je prokomentirao jedan od glavnih govornika ovogodišnje konferencije.

Cijene kotizacija kreću se od 190 do 720 eura, ovisno o trenutku kupnje i o vrsti kotizacije.

Lokacija: Grand hotel Bernardin