5G dan - Zagreb

23.09.2019 u 09:00
5G dan - Zagreb

Druga konferencija 5G dan u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti održat će se 23. rujna 2019. godine u Zagrebu.

Cilj konferencije je istaknuti prednosti uvođenja nove 5G tehnologije koja donosi cijeli novi niz primjena u različitim područjima kao što su automobilska industrija, zdravstvo, poljoprivreda, industrijska proizvodnja i drugo. HAKOM želi ovom konferencijom približiti mogućnosti nove tehnologije kako krajnjim korisnicima, tako i gospodarstvu. Također, važno je prepoznati i potrebe svih kategorija korisnika, kako bi se kroz gradnju mreže i razvoj aplikacija tim potrebama udovoljilo na najbolji mogući način.

Na „5G danu“ će sudjelovati predstavnici hrvatskog gospodarstva i start-up zajednice koji u svojem poslovanju koriste mreže i tehnologije koje su bliske 5G tehnologiji, proizvođači opreme te predstavnici relevantnih državnih institucija i lokalne samouprave. Naglasak neće biti toliko na tehničkim mogućnostima 5G-a, koliko na njegovoj primjeni te je ideja iskoristiti razvoj tehnologije kao poticaj za razvoj gospodarstva Republike Hrvatske.

Lokacija: Hotel Westin