Djeca iz domova dobila stipendije za upis na fakultet

Djeca iz domova dobila stipendije za upis na fakultet

Rotary klub Zagreb Kaptol uručio je danas stipendije djeci iz domova i udomiteljskih obitelji namijenjene njihovom petogodišnjem školovanju na fakultetima.

Stipendiju u iznosu 1600 kuna mjesečno kroz sljedećih pet godina dobila su 33 buduća studenta i studentice, za što je osigurano 5,3 milijuna kuna koje su prikupile brojne hrvatske tvrtke i pojedinci uz podršku glasnogovornika akcije Slavena Bilića, Severine, Ivana Balića, Tonyja Cetinskog, Gordana Kožulja i drugih.

„Činjenicu da smo uspješno napravili „prvi korak“ doživljavamo kao ispunjenje naših nadanja. Hvala ljudima dobra srca bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Nadamo se da će i ove godine prepoznati naše namjere i društveno značenje projekta «Korak u život». Duboko vjerujemo kako ćemo i sljedeće godinu biti u prilici osigurati tridesetak stipendija kojima mladi ljudi koji tek kroče u život, bez pomoći najbližih, dobivaju šansu i priliku da završe fakultete te aktivno doprinesu razvoju naše domovine, Republike Hrvatske“, izjavio je Mladen Hrgarek, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Projekt Korak u život zamišljen je na način da postane dio tradicije koja će u godinama koje su pred nama pomoći uspješnijoj socijalizaciji djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Ovogodišnji «Korak u život» održat će se 19. prosinca 2009. godine u Areni Zagreb gdje će veliki humanitarni koncert održati veliki tenor José Carreras uz pratnju sopranistice Celine Byrne te Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Podršku u akciji «Korak u život» dat će im i Tony Cetinski, akademski zbor Ivan Goran Kovačić i djevojački zbor Zvjezdice.