Dubrovnik domaćin svjetskog kongresa službi za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje ima veliku čast i odgovornost biti domaćinom Osmoga svjetskog kongresa Svjetskog udruženja javnih službi za zapošljavanje (World Association of Public Employment Services - WAPES) s temom: Odgovor svjetskih službi za zapošljavanje na krizu - Operativne inicijative za održiv oporavak, koji ce se 28. i 29. svibnja 2009. održati u Hotelu Excelsior u Dubrovniku.

Članice WAPES-a su javne službe za zapošljavanje iz cijelog svijeta, a jedna od glavnih uloga ovog udruženja jest poticanje razmjene iskustava i suradnje među clanicama u cilju unaprjeđenja kvalitete rada i udovoljavanja sve većim izazovima koji se kroz gospodarsko stanje u pojedinim državama i regijama odražavaju na lokalno i svjetsko tržište rada.

Službeni jezici WAPES-a su engleski, francuski i španjolski, koji će uz hrvatski jezik ujedno biti i radni jezici kongresa. Očekuje se da će kongresu prisustvovati oko 200 međunarodnih stručnjaka (iz 82 države-članice), čije se djelovanje veže uz pitanja tržišta rada.

Kongresu će se odazvati predstavnici Međunarodne organizacije rada (ILO), Europske komisije, Skupine Belmont (predstavnici Novog Zelanda, Australije, Ujedinjene Kraljevine, Irske i Sjedinjenih Americkih Država), Udruženja javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Europe i Arapske lige.