Konferencija "Vođenje projekata u krizi" u studenom u Zagrebu

Regionalna  konferencija „PMI Forum 2009“ s temom "Vođenje projekata u krizi" održat će se u organizaciji Udruge za projektni menadžment 11. studenoga 2009. u hotelu Panorama u Zagrebu.

Stručni skup će pružiti priliku voditeljima projekata i menadžerima u gospodarstvu te državnom i javnom sektoru da prošire svoja znanja, razmijene ideje te saznaju novosti s područja upravljanja projektima.

Konferencija će okupiti vodeće inozemne i domaće stručnjake kako bi doprinijeli promociji struke voditelja projekata u današnjem gospodarstvu te u funkcijama državne uprave i javnih ustanova. Tijekom Foruma, predavači će kroz teorijska znanja te putem konkretnih primjera iz poslovne prakse s okupljenima podijeliti svoja iskustva upravljanja projektima i organizacije rada u kriznim trenucima. Sudionici Foruma  imat će priliku doznati  više o uspješnim modelima rješavanja krize na projektima kao preduvjetu za poslovanje u vrijeme nepovoljnih tržišnih uvjeta.

Među istaknutim govornicima posebno se ističe Boris Sakač, savjetnik za informatičku tehnologiju Međunarodnog olimpijskog odbora, koji će se nazočnima obratiti svojim uvodnim predavanjem. Sudionicima konferencije će se uvodnim predavanjem obratiti i Joško Marušić, hrvatski autor animiranih filmova, karikaturist te profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Marušić će s okupljenima podijeliti svoja iskustva u organizaciji svog najnovijeg filma koji je nastao u doba gospodarske recesije te je, unatoč tome,  jedan od najvećih projekata u hrvatskoj filmskoj industriji.

Predsjednik PMI Udruge, Nenad Marjanović istaknuo je kako se konferencijom želi potaknuti na promišljanje o vlastitoj ulozi i utjecaju na kvalitetno provođenje projekata u kriznim vremenima. "Želja nam je da PMI Forum postane mjesto razmjene iskustava i ideja te primarni izvor informacija za unapređenje upravljanja projektima“, napomenuo je Marjanović.

PMI Forum je mjesto okupljanja istaknutih voditelja projekata i menadžera iz gotovo svih grana industrije i iz javnog sektora. Konferencija je protekle godine poprimila regionalni karakter te će se tako i ovogodišnji događaj organizirati u  suradnji s PMI ograncima iz susjednih zemalja. Pored toga, PMI će nastaviti uspješnu suradnju s brojnim dosadašnjim partnerima i sponzorima, a u svrsi što kvalitetnije zajedničke promocije ciljeva hrvatskog PMI ogranka.

Prijave za sudjelovanje na konferenciju stigle su i iz susjednih zemalja te će tako, uz sudionike iz Hrvatske, na događaju prisustvovati i gosti iz europske središnjice PMI-a.

Detaljne informacije o trećoj regionalnoj  konferenciji „PMI Forum 2009“ dostupne su na internetskim stranicama: forum2009.pmi-croatia.org/ putem kojih se svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje.