Osijek: Kako pokrenuti zadrugu i koristiti Internet u njenom poslovanju

U okviru projekta „Obrazovanje za poduzetništvo“ Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Centar za poduzetništvo Osijek u suradnji s Hrvatskim savezom zadruga organizira seminar „Zadružno poduzetništvo“.

Seminar je namijenjen svima onima koji planiraju pokrenuti poduzetnički poduhvat, koji se planiraju ili su već udruženi u zadrugu, te svima onima koji žele saznati više o zadrugama kao načinu udruživanja i nastupa na tržištu.

Cilj seminara je polaznicima pružiti informacije i znanja o tome kako i zašto osnovati zadrugu, koje su prednosti osnivanja zadruge u odnosu na druge oblike udruživanja, prava i obveze zadrugara, kako upravljati zadrugom, kako doći do financijskih sredstava potrebnih za poslovanje te kako koristiti Internet  u poslovanju. Predavači će polaznicima predstaviti primjere dobre prakse zadružnog poslovanja.

Predavači su dipl. ing.agr. oec. Zoran Starešina,  savjetnik u Hrvatskom poljoprivrednom zadružnom savezu, dipl.oec. Branko Žalac, urednik izdavačke djelatnosti u Hrvatskom poljoprivrednom zadružnom savezu i dipl.iur. Mirko Macokatić, predsjednik Zadružnog saveza Slavonije i Baranje i podpredsjednik Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza. Svi predavači su savjetnici poduzetništva i imaju bogato, dugogodišnje radno iskustvo u izgradnji zadružnog sustava.

Seminar će se održati 27.11.2009. godine u prostorijama Centra za poduzetništvo Osijek, J. J. Strossmayera 341 (Poduzetnički inkubator BIOS, objekt A, 1. kat) u vremenu od 10,00 do 16,00 sati. Cijena seminara za polaznike je 50,00 kn.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na besplatni telefon 0800 345 345 ili na info@poduzetnistvo.org najkasnije do 26.11.2009. godine.