Gemius: 24sata.hr prvi put izbio na treće mjesto

Gemius istraživanje koje prikazuje rezultate i posjećenosti web stranica u deset država uključujući Hrvatsku objavilo je ovih dana podatke za lipanj 2009. godine.

Prema ovom istraživanju, od vodećih deset web portala jedino je desetoplasirani Njuškalo.hr zabilježio rast posjećenosti od 3,93 posto, dok svi drugi u ovom mjesecu bilježe pad.

Poredak u vrhu ostaje isti - najviše posjetitelja - njih 777.314 imao je net.hr, slijedi ga index.hr a 24sata.hr preskočio je forum.hr i po prvi put zauzeo treće mjesto na ljestvici. Peto i šesto mjesto drže blog servisi blog.gr i bloger.hr, a na sedmom je jutarnji.hr koji je prestigao dnevnik.hr Deveto i deseto mjesto drže Styrijini vecernji.hr i njuskalo.hr

Gemiusovi rezultati za lipanj ukupno broje 256 portala - tri više nego u svibnju, no s obzirom da su neki portali napustili istraživanje, može se primjetiti kako se u popis uključilo sedam novih portala: forum studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu efzgforum.net, web portal zanimljivog imena sex.hr ne samo zbog teme nego i zbog pravila o dodijeli .hr domene, gamebox.hr, hrvatskiproizvod.com, naslovnica.info, mediapositiva.hr i top-place.net

Koji su najposjećeniji hrvatski računalni i ekonomski portali?

Gemiusova ljestvica sve je relevantnija pri usporedbi web stranica. Pregledali smo podatke za prosinac 2008. godine i izdvojili rezultate o posjećenosti računalnih i ekonomskih web portala.

Gemiusovi rezultati za devet država sada dostupni i na internetu

Rezultati Gemius istraživanja odnedavno su dostupni na web portalu audience.com.hr, na kojem je moguće pregledavati povijesne i sadašnje podatke o posjećenosti portala u Hrvatskoj i još osam istočnoeuropskih država.

Najposjećeniji hrvatski siteovi: Adplanner vs. Gemius

Jesu li najposjećeniji siteovi u Hrvatskoj prema Gemiusovoj ljestvici isti kao i oni u ljestvici Googleovog servisa Adplanner? Provjerite u našoj tablici 20 najposjećenijih hrvatskih siteova na čijem vrhu se nalazi Facebook sa 1,2 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Koje web stranice bilježe najviši rast posjeta u svibnju?

Gemiusovo istraživanje za svibanj poslužilo nam je kao temelj kako bismo saznali koje hrvatske web stranice su zabilježile najviši postotni rast posjećenosti u tom mjesecu.