Marin Franković među tri svjetska stručnjaka s MVP priznanjem

Marin Franković među tri svjetska stručnjaka s MVP priznanjem

Marinu Frankoviću, Algebrinom treneru i predavaču na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo u Zagrebu, dodijeljeno je prestižno svjetsko priznanje Microsoft Most Valuable Professional (MVP) za područje "Management Infrastructure", koje podrazumijeva područje serverske infrastrukture, poslužitelja, virtualizacije i upravljačkih servisa.

Ovim priznanjem Franković se svrstao u najuži krug od svega tri svjetska stručnjaka kojima je dodijeljena MVP titula iz ovog područja.

Za Algebru je ovo priznanje poglavito važno jer vrlo je mali broj tvrtki u svijetu koje potiču svoje eksperte da stečeno znanje što više dijele sa ostalim pripadnicima IT zajednice, a još je manje kompanija koje se mogu pohvaliti činjenicom da zapošljavaju čak dva nositelja priznanja Most Valuable Professional. Naime, prošle godine ovo priznanje dodijeljeno je i Robertu Petruniću, Algebrinom konzultantu i treneru, ali za područje sigurnosnih sistemskih rješenja tj. "Enterprise Security".

Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre komentirao je ovo priznanje riječima: "Čestitamo Marinu na ovom iznimno vrijednom priznanju koje je stekao svojim doprinosom i podrškom unutar Microsoft zajednice. Njegova jedinstvena ekspertiza omogućava nam da već u jako ranoj fazi shvatimo potencijalne učinke novih Microsoft tehnologija te smo uvijek spremni zadovoljiti potrebe naših klijenata za školovanjem o najnovijim produktima" te dodao: "Za Algebru, kao vodeću trening kompaniju u regiji neizmjerno je bitno da naši treneri i konzultanti imaju najvišu moguću tehničku i poslovnu ekspertizu čime dodatno potvrđujemo svoj liderski status. S druge strane, naša Visoka škola za primijenjeno računarstvo na ovaj način zaista dokazuje koliko je okrenuta prema vrhunskim tehnologijama, jer osim Marina koji je MVP status stekao ove godine, na našoj listi predavača i profesora nalaze se još dva eksperta ove razine."

Marin Franković  je već posljednjih nekoliko godina jedan od najtraženijih Algebrinih trenera te jedan od najbolje ocijenjenih predavača na Windaysima, najvećoj domaćoj IT konferenciji, ali ovakvo globalno priznanje poseban je trenutak: "Svakako sam počašćen priznanjem koje mi je dodijelio Microsoft, jer nije mala stvar niti biti nominiran, a kamoli odabran u ovako elitno društvo. Lijepo je shvatiti da se tvoj minuli rad ne zaustavlja samo u granicama Hrvatske, već je primijećen i vrednovan na svjetskoj razini. Bez obzira na sve, siguran sam da ću kao i do sada svoja znanja dijeliti na profesionalan, ali prvenstveno entuzijastički način."

MVP priznanje je Microsoftov način podržavanja značajnih doprinosa koji pojedini profesionalci čine unutar Microsoft zajednica, a kroz razmjenu praktičnih znanja i vještina s krajnjim korisnicima te ostalim IT profesionalcima.

Microsoft MVP-evi su priznati, dokazani i pristupačni stručnjaci sa ekspertizom u jednoj ili više Microsoft tehnologija, a koji aktivno sudjeluju u radu on-line i off-line zajednica, u cilju podjele ekspertize i znanja sa ostalim korisnicima Microsoft tehnologija. Stručnjaci, nositelji MVP priznanja surađuju s ostalim MVP ekspertima, ali i članovima Microsoft timova koji razvijaju pojedine proizvode te na taj način značajno pridonose na razvoju i ispravkama novih tehnologija.