Mladen Fogec postao predsjednik Uprave Siemensa

Dugogodišnji direktor sektora za medicinsku opremu Healthcare u Siemensu d.d., Mladen Fogec postao je novi predsjednik Uprave tvrtke na čijem čelu je do sada bio Uwe Gregorius.

Fogec je imenovan predsjednikom Uprave na sjednici Nadzorog odbora Siemensa d.d., održanoj 6. svibnja, a čelnu funkciju u upravljanju kompanijom preuzet će 1. lipnja.

Diplomirani inženjer elektrotehnike, 49-godišnji Mladen Fogec u Siemensu radi od osnutka tvrtke u Hrvatskoj 1991. godine. Proteklih 13 godina bio je direktor divizije za medicinsku tehnologiju i rješenja – Siemensa Healthcare. Novu dužnost preuzet će od Uwea Gregoriusa, koji je tu funkciju obnašao od ožujka 2003. godine. Članovi Nadzornog odbora zahvalili su Uweu Gregoriusu na iznimnom doprinosu u upravljanju kompanijom i postignutome rastu u svim industrijskim segmentima Siemensova poslovanja tijekom njegova dva mandata na toj dužnosti.

Glavni rezultati Mladena Fogeca u njegovoj dosadašnjoj karijeri su zauzimanje i kontinuirano održavanje jedne od vodećih pozicija na hrvatskom tržištu u svim segmentima medicinske opreme i sustava, uspješno upravljanje portfeljem sektora Healthcare i realizacija brojnih projekata po modelu „ključ u ruke“ za medicinske ustanove u Hrvatskoj, i u javnom i u privatnom zdravstvu. Krajem 1980-ih, u sklopu Siemensova tadašnjeg predstavništva tvrtke Banex u Zagrebu, Mladen Fogec pokrenuo je poslovanje prodaje i servisa Siemensovih ultrazvučnih uređaja i elektromedicinske opreme za cijelo tržište u regiji.

U povodu imenovanja novi predsjednik Uprave Siemensa d.d. Mladen Fogec izjavio je da će kompanija nastaviti razvijati strategiju poslovne izvrsnosti, s naglaskom na proizvodnom portfelju koji kupcu omogućuje isporuku posebno skrojenih cjelovitih rješenja iz jednog izvora za tri velika poslovna sektora: energiju, industriju i zdravstvo, a jednako tako i na IT planu, gdje je kompanija jedna od vodećih na tržištu