Pomicanje sata - zimsko računanje vremena u listopadu 2009. godine

Pomicanje sata - zimsko računanje vremena u listopadu 2009. godine

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda i Rusija ove godine vraćaju se na zimsko računanje vremena u noći s 24. na 25. listopada. Kazaljke na satu će tada trebati pomaknuti jedan sat unatrag, čime će se te noći "dobiti" jedan sat spavanja.

Kao što smo već pisali prilikom početka računanja ljetnog vremena, sve države ne pomiču satovem niti sve to rade u isto vrijeme. Egipat i Maroko satove su pomaknuli još u noći s 20. na 21. kolovoza, a zadnji će satove pomaknuti skupina država među kojima su i SAD i Kanada, koji će to učiniti u noći s 31. listopada na 1. studenog.

Na karti koju donosimo, žutom bojom označene su države koje će unutar navedenog razdoblja prijeći s ljetnog na zimsko računanje vremena, zelenom bojom one koje će prijeći sa zimskog na ljetno, a sivom bojom države u kojima se kazaljke ne pomiču.

Pomicanje sata? Svatko u svoje vrijeme

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda ove godine ljetno vrijeme počet će računati 29. ožujka, dok će SAD i Kanada kazaljke pomaknuti već ove nedjelje, 8. ožujka 2009. godine. 

Pomicanje sata - ljetno računanje vremena u ožujku 2010. godine

Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda i Rusije ove godine vraćaju se na ljetno računanje vremena u noći s 27. na 28. ožujka.