Preko hitro.hr-a osnovano preko 30.000 obrta i tvrtki

Hitro.hr, servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju poduzetnika i građana s tijelima državne uprave, obilježava svoju četvrtu godišnjicu postojanja.

Posredstvom 61 ureda, koliko ih je do danas otvoreno u FINA-inim poslovnicama, osnovano je preko 30 000 tvrtki i obrta. Od ukupnog broja novoosnovanih tvrtki, njih više od 2 000 je u stranom vlasništvu.

Hitro.hr započeo je s radom 11. svibnja 2005. godine u Zagrebu, a u međuvremenu se proširio na sva županijska središta, veće gradove i otoke u Republici Hrvatskoj.

Osim smanjenja troškova, najveće uštede ostvarene su u vremenu, jer je cijeli postupak osnivanja s 40 dana u 2004. godini, sveden na 24 sata, i to kroz projekt „e-Tvrtka“, ili „On-line registracija društva s ograničenom odgovornošću“, koji će ove godine biti uveden na sve Trgovačke sudove u Republici Hrvatskoj. Uz ubrzanje postupka osnivanja, tendencija projekta „e-Tvrtka“ je ujednačavanje sudske i javnobilježničke prakse te veća transparentnost postupka osnivanja, a u najavi je i pružanje usluga osnivanja ostalih vrsta društava, kao i podnošenje prijava promjena društva elektronskim putem.

Upravo ovim projektom, servis Hitro.hr je, zahvaljujući suradnji s Ministarstvom pravosuđa, Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku, Hrvatskom javnobilježničkom komorom, Visokim trgovačkim sudom, Financijskom agencijom i tvrtkom „IN2“, uspio polučiti međunarodno priznate rezultate koji će zasigurno utjecati na rejting hrvatskog gospodarstva u izvješćima Svjetske banke, te privući nove strane investitore.

Servis Hitro.hr na ovogodišnjoj konferenciji Corporate Registers Foruma u Južnoafričkoj Republici, proglašen je najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtke, te uporabe i primjene elektronskih rješenja u konkurenciji 42 zemlje iz Europe, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda.

Sve informacije o servisu i uslugama dostupne su na www.hitro.hr, putem e-pošte na adresi info@hitro.hr, ili putem besplatnog telefona 0800 0080.