MojPosao.net traži premijera

MojPosao.net traži premijera

Duhoviti oglas za radno mjesto premijera objavljen je jučer na web stranicama portala Moj.posao-net, a nije sasvim jasno je li objavljen uz suglasnost portala kako bi besplatno privukao dodatnu pozornost medija ili se radi o neprimjećenoj podvali.

S obzirom da inače nismo imali priliku primjetiti podvale u oglasima portala MojPosao, pretpostavljamo da je šala objavljena uz podršku urednika tog portala.

U opisu posla navedeno je sljedeće:
- Osmišljavanje predizbornih obećanja - uvijek ići dalje!
- Navođenje EU da moli Hrvatsku za pridruženje
- Realizacija projekta 'Pokrenimo Hrvatsku' (za spas od recesije)
- Obrana hrvatskog teritorija od Slovenije
- Realizacija projekta povezivanja Krka i Brača mostom
- Popunjavanje proračuna prodajom satova i luksuznih automobila
- Dizanje BDP-a, standarda, nataliteta...
- Uvođenje zabrane rada četvrtkom (za lakše spajanje)
a izdvajamo i niz mogućnosti za posloprimce:
Službeni zrakoplov, osiguran topli obrok, osobni tjelohranitelji (raspoloživi 0-24), pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inozemstvo (Verona...), mogućnost napredovanja na poziciju Predsjednika države

Cijeli oglas možete vidjeti ovdje.

UPDATE: MojPosao.net uklonio je sporni oglas koji se u sličnom izdanju pojavio na portalu posao.hr Među malobrojnim razlikama u izgledu oglasa je i ona u kategoriji oglasa - dok je na MojPosao.net-u oglas bio u kategorijama "Managerska pozicija" i "Državna služba i neprofitne organizacije" na Posao.hr-u oglas je objavljen u kategorijama "Management i upravljanje" i "Maloprodaja - Veleprodaja". 

Nagađanja o Sanaderovom napuštanju Vlade srušila vodeće portale

Nagađanje kako će premijer Ivo Sanader na današnjoj pressici zakazanoj za 14 sati obznaniti kako napušta mjesto premijera i mjesto predsjednika HDZ-a srušile su portal Jutarnji.hr koji je prvi objavio tu informaciju, a potom i neke druge vodeće portale poput Indexa i Business.hr-a.

Sanader osim portala ruši i Burzu

Sanaderov odlazak s mjesta premijera službeno objavljen danas u 14 sati doveo je do naglog pada na Burzi koji je započeo u 13:10, oko 14:30 dosegnuo je gotovo sedam posto a nakon toga je uslijedio blagi oporavak.. Crobex je u 13:25 bilježio pad od 4,43 posto na 1812,26 bodova, a u 14:25 pad od 6,72 posto na 1768,95 bodova.

Potonuće Crobexa zbog odlaska Sanadera ipak ublaženo

Potonuće Crobexa izazvano današnjom ostavkom premijera Sanadera do kraja dana nešto je ublaženo, tako da je Crobex dan završio na 1821,81 boda odnosno 3,93 posto nižoj vrijednosti nego jučer.