Jasmina Kolić

Rep d.o.o.

Sense Consulting za 1,7 milijuna kuna "reže" administraciju u Armeniji

Sense Consulting za 1,7 milijuna kuna "reže" administraciju u Armeniji | Tvrtke i tržišta | rep.hr

Hrvatska konzultantska tvrtka Sense Consulting pokrenula je u Armeniji projekt pružanja savjetodavnih usluga i implementacije softverskog rješenja e-Guillotine , a s ciljem pojednostavljenja administrativnih procedura i povećanje konkurentnosti u toj zemlji.

KOM 2012: Koji su zahtjevi M2M komunikacije?

Komunikacija M2M (Machine to Machine) podrazumijeva komunikaciju između računala, pametnih mjerila, pametnih senzora ili aktuatora mobilnih uređaja gdje je ljudska intervencija minimalna ili nikakva, a s ciljem stvaranja inteligentnih sustava i aplikacija, rekao je Tonko Kovačević na drugom danu KOM 2012 konferencije održane u Zagrebu.
 

KOM 2012: Što LTE tehnologija donosi Hrvatskoj?

LTE tehnologija koja pripada četvrtoj generaciji mobilnih tehnologija bila je tema predavanja Wintona Afrića na drugom danu konferencije KOM 2012 održane u Zagrebu.

Slovenija dobiva novu optičku mrežu

Slovenija će dobiti novu optičku mrežu, a iza projekta stoji ruska kompanije Gazprom. Optička mreža će graditi iz plinovod Južni tok, a osim kroz Sloveniju prolazit će kroz još četiri zemlje.

Mladi informatičari vratili se iz Bugarske s tri medalje

Mladi hrvatski informatičari osvojili su tri medalje na Međunarodnom informatičkom natjecanju ITI 2012 koje se od 23. do 26. studenog održavalo u bugarskom gradu Shumenu.

KOM 2012: Google i u Europi ima planove za superbrzi internet

Ranjivost je slabost računalnog sustava koju je moguće slučajno aktivirati ili namjerno iskoristiti te tako nanijeti štetu samom sustavu, rekao je Branko Mažar iz Carneta govoreći na KOM 2012 konferenciji o provjeri sigurnosti u Carnet mreži.

E-Tours razvio novu aplikaciju za rezervaciju i plaćanje smještaja u hotelima

E-Tours, hrvatska tvrtka specijalizirana za online organizaciju putovanja, od danas nudi mogućnost pretraživanja, rezervacije i plaćanja smještaja u preko 150.000 hotela u cijelom svijetu.

PandoPad od sada zaokružen hardverdskom komponentom

PandoPad od sada zaokružen hardverdskom komponentom | Tvrtke i tržišta | rep.hr

Novi PandoPad, informatičko rješenje za zabavu, informiranje i komunikaciju iza kojeg stoje tvrtke Applicon i Idea Studio dobilo je i hardversku komponentu koja je danas predstavljena u Zagrebu.

Mladi informatičari otputovali na međunarodno natjecanje u Bugarsku

Hrvatski savez informatičara po treći put nastupa na Međunarodnom informatičkom natjecanju (International Tournament in Informatics – ITI 2012) koje se od 23. do 26. studenog 2012. godine održava u bugarskom gradu Shumenu.

U Sloveniji otvorena treća Start:up Geek House

Coworking prostor naziva Start:up Geek House otvoren je u mariborskom poduzetničkom inkubatoru, a namijenjen je talentiranim mladim i tehnološkim entuzijastima koji žele napraviti globalni poslovni iskorak.