Jasmina Kolić

Rep d.o.o.

U prosincu osmo izdanje Advanced Technology Day-a

Tradicionalno jesensko događanje Advanced Technology Day u organizaciji Microsofta Hrvatska održat će se 5. prosinca 2012. godine u kinu Cinestar Arena IMAX, a namijenjeno je svim zaljubljenicima u Microsoft tehnologiju, IT profesionalcima i programerima.

U simulaciji operacija srednjoškolci gameri bolji od liječnika

Srednjoškolci koji igraju video igrice bolji u simulacijama operacija nego sami studenti medicine - otkrili su istraživači Medicinskog fakulteta na Sveučilištu Teksas u Galvestonu

Ljubljana ostaje bez projekta besplatnog interneta?

Ljubljana ostaje bez projekta besplatnog interneta? | Internet | rep.hr

Ljubljana je početkom svibnja ove godine najavila projekt gradnje i implementacije širokopojasne bežične mreže na svom području što je stanovnicima trebalo omogućiti besplatan pristup internetu na jedan sat dnevno, no čini se da od projekta neće biti ništa.

BEST Code Challenge: Novčane nagrade za najbolje studente programere

Programersko natjecanje BEST Code Challenge udruga BEST po treći put organizira na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 6. do 16. prosinca ove godine.  

Od sljedeće godine e-upisi u srednje škole

Za upis u srednju školu bit će potrebna samo jedna veza – dobra internetska veza, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na predstavljaju novog modela upisa u srednje škole.

CARNet daje domenu, CMS i prostor za osobne stranice

Carnet od 16. studenog 2012. godine hrvatskim građanima nudi besplatnu .from.hr domenu, kreiranje vlastitih web stranica putem Wordpress CMS sustava te smještaj stranice na CARNetovim poslužiteljima.

Učenici srednjih škola besplatno do Microsoft certifikata

Visoko učilište Algebra u suradnji s Microsoftom organizirat će akciju besplatnog polaganja Microsoftovih IT certifikata za učenike i učenice.

Treba li Hrvatskoj registar korisnika e-računa?

Treba li Hrvatskoj registar korisnika e-računa? | Tvrtke i tržišta | rep.hr

Treba li Hrvatskoj registar korisnika e-računa, kako bi ga trebalo izvesti, koje bi podatke trebao sadržavati te tko bi ga financirao samo su neka od pitanja o kojima se raspravljalo na stručnom skupu o registru korisnika e-računa koji je danas održan na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Novi stanar Tehnološkog parka Zagreb

Tvrtke Entrio i Callidus Domus od studenog ove godine više neće biti u sastavu Tehnološkog parka Zagreb, dok u Park dolazi tvrtka SED Panorama.

Otvoren INFO - sajam informacijskih tehnologija

Naše društvo je informatički uspješno, imamo IT tvrtke koje su prepoznate u svijetu, no opća razina infiormatičke pismenosti još nije dovoljna, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvarajući sajam informacijskih tehnologija INFO na Zagrebačkom velesajmu.