Kategorija: Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne. | Financije | rep.hr
Financije

Plaća na Revolut? HNB: Da. Porezna: Ipak ne.

HNB profitabilnija od komercijalnih banaka

Hrvatska narodna banka zaradila je gotovo 2,5 puta višu dobit od najveće komercijalne banke, što je iznenadilo mnoge domaće bankare, piše poslovni.hr

Digitalni certifikati donosiocima fondovskih izvještaja u Hanfu

Registracija digitalnih certifikata osobama ovlaštenim za dostavu dnevnih izvještaja otvorenih investicijskih fondova počet će u ponedjeljak 16. ožujka - objavila je Hanfa. 

Prošli tjedan daje nadu američkim burzama

Trend rasta na njujorškoj burzi prošlog tjedna još nije viđen ove godine - u četiri uzastopna dana burzovni indeks Dow Jones ukupno je porastao više od 11 posto, javlja CNN.

Ukradeno 65 milijardi dolara, a istražitelji pronašli tek jednu

Ukradeno 65 milijardi dolara, a istražitelji pronašli tek jednu | Financije | rep.hr

Osnivač Bernard Madoff priznao je krivnju za najveću piramidalnu prijevaru svih vremena te je osuđen na 150 godina zatvora, a istražiteljima ostaje problem pronalaska ukradenog novca i dokazivanje krivnje drugih sudionika u prijevari teškoj 65 milijardi dolara, piše Associated Press.

Predstavljena Sfera station - tehnička analiza dionica za male investitore

Predstavljena Sfera station - tehnička analiza dionica za male investitore | Financije | rep.hr

Alat za naprednu tehničku i fundamentalnu analizu dionica Sfera station napravljen je u suradnji tvrtke Sfera plus, FER-a i državne agencije Bicro, a u probnom roku korištenje će biti besplatno, rečeno je na današnjem predstavljanju 1,78 milijuna kuna vrijednog projekta.

Prosječna plaća u prosincu pala na 5176 kuna, najveće plaće u financijama

Prosječna neto plaća po radniku u siječnju 2009. godine iznosila je 5.176 kuna i prema onoj isplaćenoj u prosincu 2008. godine, nominalno je pala 1,9 posto, a realno 3,1 posto podaci su koje je objavila Fina.

U 413 hrvatskih tvrtki prosječna plaća iznad 13.000 kuna neto

U 413 hrvatskih tvrtki prosječna plaća iznad 13.000 kuna neto | Financije | rep.hr

Prosječna plaća u prosincu 2008. godine iznosila je preko 13.000 kuna neto u čak 413 hrvatskih tvrtki koje zapošljavaju 10.503 zaposlenika, podaci su iz novog Fininog izvještaja.

Barron preporučio dionice Microsofta, Googlea i eBaya

Microsoft, Google i eBay financijski tjednik Barron's uvrstio je među globalne korporacije čije dionice je dobro imati u sljedećih deset godina, piše Business.hr

Todorić tražio delistiranje dionica svojih tvrtki na burzi?

Mnoge tvrtke upućuju zahtjeve za uklanjanje svojih dionica sa ZSE uslijed nepovoljnih okolnosti na hrvatskom tržištu kapitala zbog kojih su se drastično smanjile vrijednosti dionica i tržišne kapitalizacije, piše Večenji list.

Kraš se vraća u Crobex

Dionice Kraša od 23. ožujka ponovno ulaze u sastav Crobexa, dok će dioncie pet tvrtki biti isključene, piše Poslovni.hr