STEM Games - Poreč

08.05.2018 u 09:00 - 13.05.2018 u 17:00
STEM Games - Poreč

Međunarodno studentsko natjecanje STEM Games održat će se od 8. do 13. svibnja u Poreču..

Na natjecanju se očekuje više od s tisuću najboljih europskih studenata iz STEM područja koji će se natjecati u znanju i sportskim disciplinama. Studentska natjecanja u znanju bit će organizirana u prirodoslovnoj, matematičkoj, tehničkoj i inženjerskoj areni. One obuhvaćaju koncept timskoga trodnevnoga natjecanja u kojemu studenti primjenjuju stečeno znanje pri rješavanju inženjerskih problema. Prirodoslovna arena namijenjena je studentima prirodnih i biotehničkih znanosti te pripadnih područja i polja. Tehnološka arena namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja digitalnih i računalnih tehnologija. Inženjerska arena namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja elektrotehnike i strojarstva. Matematička arena namijenjena je studentima prirodnih znanosti te pripadnih polja i grana matematike.

Generalna tema STEM Gamesa usmjerava studente na problemska pitanja i izazove s kojima se suočava društvo 21. stoljeća. U svakoj se areni studenti bave podtemom kojom je definiran specifičan problem stavljen pred studente, a povezan je s generalnom temom.

Sportska natjecanja na STEM Gamesima održat će se u devet sportova. Natjecanja će biti održana u muškoj i ženskoj kategoriji te kao pojedinačna i/ili ekipna. Ekipne discipline su futsal, košarka, rukomet, odbojka i odbojka na pijesku. Pojedinačno i timski studenti se mogu natjecati u stolnom tenisu, veslanju, krosu i šahu.