SysKit

SysKit je najveći proizvođač enterprise paketiranog softvera u Hrvatskoj.

Osnovni podaci o tvrtki
Prethodno ime: Acceleratio
Web stranica: https://www.syskit.com/
Godina osnutka: 2009.
Lokacija tvrtke: Krste Pavletića 1, Zagreb
Prihod (2017): 16mil kn
Broj zaposlenih: 37 (+10 studenata)
Uprava tvrtke: Toni Frankola i Frane Borozan

Djelatnost tvrtke
Glavna djelatnost: Računalno programiranje, proizvodnja, izdavanje računalnih programa (softvera)
Usluge koje se pružaju: SysKit je najveći proizvođač enterprise paketiranog softvera u Hrvatskoj. Radimo na Microsoftovim tehnologijama na kojima razvijamo softver za dokumentaciju i administraciju SharePoint i Office365 sustava. Pored toga, bavimo se i izradom alata za pomoć pri praćenju performansi i aktivnosti korisnika na Windows Server okruženjima. Prošle godine naš prihod bio je baziran 99,9% na izvozu na strana tržišta. Većina naših kupaca nalazi se u SAD-u i zapadnoj Europi, a neki od većih su Microsoft, IBM, Intel, Lego, CocaCola, Bayer i mnogi drugi.
Primjeri projekata: Proizvodimo vlastiti software, a neke od naših aplikacija su SPDocKit, SysKit Insights te SysKit Security Manager.
Događaji koje organizira: Dan otvorenih vrata, Scrum radionice, SysKit Summer Internship, Radionice o novim tehnologijama (TypeScript, React, Redux)

Tehnologije
Tehnologije koje se koriste: ASP.NET Web API, C#, .NET, Visual Studio, ReSharper, Git, TeamCity, Azure, TypeScript, HTML5, ReactJS 
Metodologija koja se koristi: Agilna metodologija u razvoju proizvoda (SCRUM proces)

Osnovni podaci o atmosferi u tvrtki
Prosječna dob zaposlenih: 28
Korporativna kultura: Svi zaposlenici SysKit-a veliki su profesionalci koji kontinuirano ulažu u svoj rast i napredak. U tom procesu, dijeli se znanje, iskustvo i učenje. Otvoreni smo za stalni napredak te prihvaćamo promjene nabolje. Tražimo bolja rješenja koja će nam pomoći da u svakodnevnom radu budemo što učinkovitiji. Ako ih ne nađemo, stvorimo ih sami. Cijeni se i traži konstruktivan feedback te se potiče da svatko „ima glas“. Svako mišljenje se cijeni i uzima u obzir. Rad svakog zaposlenika prati se kontinuirano te se daje povratna informacija kroz mjesečne/kvartalne/godišnje razgovore koji su prilika za planiranje daljnje karijere i napretka u kompaniji.
Opcije prehrane: Ured je opremljen velikom kuhinjom koja je svima na raspolaganju. U kuhinji se nalaze razni aparati koji olakšavaju svima da si naprave ručak kakav požele. Svima je na raspolaganju nekoliko vrsta kave, sokova, grickalica te uvijek neko svježe voće dostavljeno od naših domaćih proizvođača i OPG-ova. Uz to, svaki release novih proizvoda obilježimo velikom tortom i slatkišima.
Specifičnosti: Razvoj vlastitih proizvoda omogućuje nam da sami kreiramo proces pa tako i rokove. U SysKit-u nema pritisaka rokova jer naglasak dajemo na kvaliteti obzirom da stojimo iza svakog proizvoda kojeg kreiramo. Samim time, nema prekovremenog rada niti ometanja naših kolega i kolegica u njihovo slobodno vrijeme. Izrazito poštujemo work-life balance pa time zaposlenicima nudimo fleksibilno radno vrijeme i remote rad od kuće ukoliko je to potrebno zbog privatnih obaveza. 

Zapošljavanje
Profili ljudi koje tvrtka najviše zapošljava: software developeri, quality assurance inženjeri, support inženjeri i razni drugi profili.
broj novozaposlenih u prethodnoj godini: 15
Opis procedure zapošljavanja: Svaka selekcija je drugačija i krojena prema trenutnim potrebama. U selekcijskom procesu kandidati imaju priliku doći i porazgovarati s nama te dobiti uvid u svoje potencijalno radno mjesto i tim. Uz razgovor, kandidati ponekad rješavaju praktični zadatak kojim procjenjujemo nivo znanja kako bismo mogli planirati razvoj karijere svakog našeg novog člana tima. U selekciji vodimo se pravilom „best fit“ – za svakog kandidata procjenjujemo najbolju poziciju na kojoj će moći razviti svoje talente i na kojoj će se najbolje uklopiti u cijeli tim. 
Dodatni benefiti: fleksibilno radno vrijeme, godišnji sistematski pregled, mogućnost povremenog remote rada zbog privatnih obaveza, vrhunska oprema za rad, parking za bicikle, tečaj engleskog jezika, soft skill radionice, stručne konferencije i edukacije.

Studenti 
Mogućnost obavljanja prakse: svake godine studenti imaju priliku sudjelovati na ljetnoj praksi – SysKit Summer Internship. Svake godine projekt prakse je kreiranje aplikacije koja nudi rješenje stvarnog problema – prošle godine završeni alat je bio izuzetno kvalitetan te je završio u portfelju aplikacija koje SysKit nudi. Za početak prakse studenti prisustvuju setu edukacija kako bi bolje razumjeli problem i tehnologije pomoću kojih će ga riješiti. Nakon toga uz pomoć mentora razrade ideju i definiraju ciljeve koje trebaju ostvariti. Tijekom rada organizirani su u samostalan SCRUM tim. Radom u agilnom timu po principima SCRUMa, studenti nauče kako surađivati s kolegama te prezentirati svoj rad drugima. Imaju priliku vidjeti i sudjelovati u procesu izgradnje programskog rješenja od ideje do izdavanja. Tijekom cijelog procesa sa njima su mentori koji im pomažu u obavljanju zadataka.
Zapošljavanje preko student servisa: Rad studenata putem studentskih ugovora praksa je koju u SysKit-u jako potičemo i cijenimo. Svi studenti naši su ravnopravni članovi tima u koje ulažemo svoje vrijeme i zanje kako bi oni mogli što više naučiti i doprinjeti razvoju proizvoda. Obzirom na brz tempo, poželjno je da studenti rade oko 75% ukupnih radnih sati ali smo, naravno, fleksibilni u vrijeme ispitnih rokova i drugih obveza na fakultetu. Potičemo kontinuirani rad studenata pa tako oni nakon 6 mjeseci rada u SysKit-u imaju pravo na plaćeni godišnji odmor te se kroz njihov rad i angažman korigira i cijena sata.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.