Axilis

Axilis je tvrtka specijalizirana za razvoj web i mobilnih softverskih rješenja za klijente, orijentirana prvenstveno na američko tržište.

OSNOVNI PODACI O TVRTKI 
Web stranica: Axilis.com
Godina osnutka: 2011. 
Lokacija: Radnička cesta 47, Zagreb
Prihod i dobit: Ukupni godišnji prihod u 2019. godini iznosio je 35.440.043,00 kn, a tokom posljednje dvije godine kompanija je poslovala s dobiti. AXILIS je u 2019. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 12.319.484,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila 34,76%.
Broj zaposlenih: 165
Uprava tvrtke: Danijela Pervan, direktorica 

DJELATNOST TVRTKE
Glavna djelatnost: Računalno programiranje 
Usluge koje se pružaju: razvoj platforme za klađenje i igre na sreću
Događaji: Code Cadets

TEHNOLOGIJE 
Go, JavaScript, TypeScript, React, Vue.js, Node.js, Kuberenetes, Redis, CockroachDB, Kafka, DynamoDB, Elastic Search, Python, SQL

OSNOVNI PODACI O ATMOSFERI U TVRTKI 
Prosječna dob zaposlenika je 27 godina te se ta brojka odražava i na samu kulturu unutar firme. Atmosfera u uredu (i online) opuštena je i nema hijerarhijskog pristupa. Potičemo transparentnost i pitanja; komentari, feedback i sugestije su uvijek dobrodošli. Volimo provoditi vrijeme zajedno i van poslovnih aktivnosti, gdje su često na repertoaru društvene igre, proslave rođendana i timski ručkovi, kad to okolnosti dopuštaju. Za sve naše zaposlenike, i studente, imamo osiguran parking (za aute i bicikle), Multisport, a tu je i edukacijski budžet koji je predviđen za edukacijski sadržaj po izboru. Pokrivamo dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje te nam je work-life balance jako bitan. Osim što imamo fleksibilno radno vrijeme i remote možemo raditi kad god, zaposlenici su potaknuti da uzimaju time-off kad god trebaju te smo stoga uveli open vacation policy. 

ZAPOŠLJAVANJE 
Naši timovi stalno rastu, a najviše zapošljavamo softverske inženjere. Osim toga, zapošljavamo i QA inženjere, Data inženjere i scientiste te Data Analyste, Site Reliability te DevOps inženjere, UX/UI dizajnere. Prethodno poznavanje određene tehnologije koju koristimo nije neophodno, prednost uvijek stavljamo na generalno inženjersko snalaženje i iskustvo i vjerujemo da dobar inženjer može savladati bilo koju tehnologiju. 

STUDENTI 
Studenti čine 15% ukupnog broja svih zaposlenika, te nisu svi tehničke struke. Zapošljavamo studente svih godina fakulteta, a većinom nam se javljaju studenti s FER-a i PMF-a. Radno vrijeme za studente u potpunosti je fleksibilno i prilagođeno njihovim studentskim obvezama, a u većini slučajeva studenti, nakon što diplomiraju, ostanu raditi u full-time random odnosu. Fakultet je na prvom mjestu, i podržavamo studente da si uzmu slobodno prije/za vrijeme ispitnih rokova i pisanja diplomskih radova, a tu je i plaćeni godišnji (80h, nakon 3 mjeseca rada u kompaniji) koji se može iskoristiti na bilo koji način (odjednom ili rascjepkano). Svake godine sudjelujemo na događanjima poput Career Speed Dating, Job Fair i raznim meet-up-ovima, te smo na taj način već zaposlili neke od studenata. Također, studenti su po svojim odgovornostima i uključenosti u projekte u potpunosti ravnopravni s full-time zaposlenicima i to im omogućava da se razvijaju i da budu dio tima.

Što su profili tvrtki

Profili tvrtke nova su plaćena usluga na rep.hr-u kojom se tvrtka može predstaviti prvenstveno kako bi zainteresirani zaposlenici mogli doznati više o tvrtki prije nego se jave na natječaje za posao, ali i za sve druge oblike informiranja i prezentiranja tvrtke u IT & web zajednici koja prati portal.

Profili tvrtki rade se prema želji tvrtke, a predložene cjeline su osnovne informacije o tvrtki, informacije o proceduri zapošljavanja, te pitanjima o uvjetima rada programera i uvjetima rada općenito. Logotipi tvrtki koji vode na profile uskoro će biti istaknuti na naslovnici portala.

Tvrtke koje naruče godišnju objavu profila u paketu će dobiti i besplatnu objavu istaknutih oglasa na portalu.

Svi prijedlozi čitatelja o tome čime proširiti profile, kao i upite tvrtki o izradi profila mogu se poslati na mail info AT rep.hr. Profili će uskoro biti trajno istaknuti na naslovnici portala.