Seminar o racionalnom poslovanju 17. lipnja u Osijeku

Centar za poduzetništvo Osijek 17.6.2009. organizira seminar Racionalno poslovanje. 

U današnje vrijeme kada većinu poduzeća uz sve žešće tržišno okruženje još i recesija dovodi do situacije u kojoj ne mogu više niti marketinškim niti nekim drugim potezima napraviti znatne pomake u poslovanju, mnoga postaju svjesna kako jedini „skriveni“ potencijal profita leži upravo unutar samog sustava. Ključ je zapravo u efikasnosti poslovnih procesa, odnosno racionalnom poslovanju. U isto vrijeme poboljšavajući efikasnost upravljanja poslovnim procesima postaje očigledan i njihov utjecaj na marketinšku snagu sustava kroz razvoj kvalitete proizvoda i usluga.

Ovaj seminar govori o tome što je racionalno poslovanje te daje alate kako koncept racionalnog poslovanja implementirati u poduzeće, zatim kako identificirati „otpad“ u poslovnim procesima putem analize toka vrijednosti, te uz brojne druge teme govori i o vizualnom menadžmentu koji je vrlo često izuzetno efikasna metoda racionalizacije poslovnih procesa.

Voditelji seminara su Predrag Dotlić, direktor poduzeća Jelovica d.o.o. iz Osijeka i mr.sc. Aleksandar Erceg, organizator nabave u poduzeću Saponia d.d.. Dotlić i Erceg su uz dugogodišnje iskustvo rada u navedenim poduzećima i predavači na kolegiju Operativni menadžment na poslijediplomskom specijalističkom studiju Poduzetništvo, a svoje znanje i iskustvo na području operativnog menadžmenta, koji između ostalog uključuje racionalno poslovanje već dugi niz godina pružaju i putem savjetovanja i predavanja u Centru za poduzetništvo Osijek.