U Rovinju počeo Weekend Media Festival

U Rovinju počeo Weekend Media Festival

Najveći regionalni festival komunikacijske industrije, Weekend media festival, započeo je danas u Rovinju, a moguće ga je pratiti i putem MaxTV-a.

U iduća tri dana festivala, očekuje se više od 2000 stručnjaka iz medija, PR-a i marketinga. Weekend već drugu godinu povezuje medijsku elitu regije te ugošćuje neke od najznačajnijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija.

Ovogodišnji Festival prati 275 akreditiranih novinara iz Hrvatske, svih zemalja regije i jugoistočne Europe. Organizatori su i ove godine omogućili besplatan boravak na Festivalu za više od 200 studenata s fakulteta političkih znanosti, novinarstva, PR-a i marketinga iz svih zemalja regije.

U Rovinj dolaze brojni inozemni predavači među kojima je i voditelj novih tržišta u kompaniji Google, Christian Hernandez Gallardo. Ugledni svjetski gosti govorit će o budućnosti oglašavanja i tiskanih medija, glazbi i produkciji, Twitteru i viralnim fenomenima. Tvorac najvećih američkih reality TV hitova te bivši menadžer Britney Spears i Justina Timberlakea, Robert Lee održat će radionicu, na kojoj će najkreativniji sudionici Weekenda imati prilike sudjelovati u stvaranju sljedećeg velikog reality show-a.

Posebnost festivala su svakako i zanimljive panel diskusije koje okupljaju lidere medijskih kuća, marketinške i PR industrije. Na panelima Weekenda, među ostalim, raspravljat će se o granicama privatnosti u medijima, budućnosti poslovnih medija, brandiranju destinacija i utjecaju PR-a na kreiranje medijskog sadržaja.

Po prvi put na panelu se sa stručnjacima iz komunikacijske industrije očekuju i lideri regionalne poslovne scene koji će iznijeti svoje viđenje o utjecaju medija u vrijeme globalne krize - dolazak su najavili predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković, predsjednik Uprave Podravke, Zdravko Šestak, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević i Veselin Jevrosimović, predsjednik Uprave Comtradea.

U sklopu Weekend Media Festivala održat će se i brojne ekskluzivne promocije. U subotu, 19. rujna u sklopu Weekenda bit će potpisan ugovor o suradnji dviju najznačajnijih glazbenih destinacija u regiji: EXITA i PAPAYE. U Rovinj stižu i zvijezde nove telenovele „Dolina sunca“ koja će biti ekskluzivno predstavljena u subotu u 20.00 sati.

Korisnici MaxTV-a Festival mogu pratiti i uživo na kanalima osam i devet ili ga snimiti uz pomoć "snimalice".