Microsoft dobio odgodu u slučaju Internet Explorer

Microsoft je objavio da je od uspio od Europske komisije ishoditi još jednu odgodu datuma do kojeg se mora očitovati u vezi uključivanja Internet Explorera u Windowse, piše Bug.

Prigovor oko nepravednog tretmana ostalih preglednika u Windowsima Komisija je Microsoftu uputila još u siječnju, o čemu smo već pisali. Prvom odgodom datum očitovanja pomaknut je na 21. travnja, a sada je iz nepoznatih razloga Microsoft dobio dodatnih tjedan dana.

Jedno od rješenja problema po službenicima Europske komisije moglo bi biti uvođenje mogućnosti odabira alternativnih preglednika prilikom instalacije operacijskog sustava ili eventualno kasnije putem posebnih izbornika, jer trenutna preferencija IE-a nad drugim preglednicima ograničava inovaciju za razvijatelje softvera kao i slobodu odabira za korisnike.

Google se uključio u rat protiv monopola Internet Explorera

Google je odlučio pridružiti se istrazi Europske komisije protiv Microsofta te je odlučio ponuditi dodatne argumente o tome narušava li Internet explorer tržišno natjecanje svojom monopolističkom pozicijom, piše Timesonline.co.uk