Novi dizajn Business.hr-a vidljiv svima

Novi dizajn Business.hr-a vidljiv svima

Uklanjanjem lozinke, pogled na budući izgled poslovnog portala Business.hr postao je dostupan svima, a za nekoliko dana u potpunosti će zamijeniti dosadašnji.

Zastarjeli izgled portala tako će biti zamijenjen novim, koji po uzoru na druge redizajnirane news portale također ima slikovni dio na kojem se izmjenjuje vodećih pet vijesti. Korisnicima će vjerojatno trebati malo vremena da se naviknu na novi raspored na portalu, a glavnu zamjerku upućujemo premalim naslovima ostalih članaka, zbog čega ih je teško uočiti brzim pogledom na portal. Promjene osim redizajna za sada vidljivog na stranici http://beta.business.hr uključuju i dolazak ovog poslovnog portala na Twitter, Facebook i praćenje putem RSS-a.

Razlog promjene web stranice i CMS-a nije bio samo u želji za redizajnom, već je to bila i obveza s obzirom da su dosadašnji pripadali prošlom vlasniku, švedskom Bonnier Business Pressu. Na redizajnu je radila tvrtka NEOMEDIA komunikacije na čijem čelu je Hrvoje Budin, poznata po nizu projekata među kojima su vlada.hr, tdr.hr, kultura.hr i drugi. U novi portal integrirana je Apache Lucene Solr tehnologija koja omogućuje novi način vrednovanja sadržaja, tj. omogućuje pretraživanje i povezivanje sadržaja po tvrtkama, osobama, člancima, proizvodima ili komentarima.


Screenshot 1:
Novi izgled portala je moderniji, no korisnicima će trebati malo vremena na navikavanje


Screenshot 2: Trenutni izgled portala je zastario, no ima lako uočljive naslove

Darko Baniček novi urednik web izdanja Business.hr-a

Darko Baniček novi je glavni urednik web izdanja Business.hr-a, a sami portal uskoro ce doživjeti temeljiti redizajn za koji je zadužena tvrtka NEOMEDIA komunikacije.