Novi list ima probleme sa zlonamjernim softverom

Novi list ima probleme sa zlonamjernim softverom

Google Chrome posljednjih dana povremeno upozorava posjetitelje portala Novilist.hr na zlonamjerni softver prisutan na web stranicama ovih riječkih novina.

Poruka upozorenja kaže kako "Web lokacija na domeni www.novilist.hr sadrži elemente s web lokacije go1it.com na kojoj se izgleda nalazi zlonamjerni softver - softver koji bi mogao naštetiti Vašem računalu ili na drugi način postupati bez Vašeg pristanka."

Prema Googleu, stranica go1it.com u zadnjih 90 dana funkcionirala je kao posrednička lokacija za zarazu sedam web lokacija, uključujući targetjobs.co.uk i poundland.co.uk

Slične probleme kakve trenutno ima Novi list svojevremeno su imali i Index.hr, Forum.hr i Business.hr

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: