Web trgovina Propero oštetila bar 52 klijenta

Web trgovina Propero oštetila bar 52 klijenta

Web trgovina Propero čija web adresa danas preusmjerava posjetitelje na web trgovinu Respectum Solum oštetila je barem 52 osobe neisporučivanjem naručene robe, objavio je portal Zagrebancija.com

Nezadovoljni klijenti koji su plaćali i po nekoliko tisuća kuna svoju robu nikad nisu dobili, zbog čega su pokrenuli grupu upozorenja na Facebooku a neki od njih odlučili su se i za kaznene i građanske tužbe. Problemi s isporukom robe iz Propera sežu u sredinu 2008. godine kad je veliki broj kupaca bio zakinut za isporuku robe, no dio njih ju je ipak dobio nakon pritisaka državnog inspektorata i nekih medija. Propero je u međuvremenu prestao poslovati - navodno zbog blokade računa - a prijašnji vlasnik osnovao je novu tvrtku Respectum Solum.

Pregledom podataka iz sudskog registra saznali smo kako je osnivač obje tvrtke odvjetnik Davorin Bukovac (prema podacima iz registra za Respectum Solum se navodi kako je rođen 1964. godine a za Propero kako je rođen 2008. godine što je vjerojatno greška u podacima iz registra. Na čelu Propera bio je Damir Borković (rođen 1961. godine).

Čini se da je Propero u početku normalno funkcionirao bez zakidanja kupaca, a prema nekim neprovjerenim informacijama, Bukovac ga je preuzeo od prethodnog vlasnika 2006. godine. Grupa na Facebooku koju su osnovali nezadovoljni kupci upozorava kako Recpectum Solu d.o.o. upravlja web trgovinama  Respectum-solum.hr i SveImamo.com te iskazuju skeptičnost o tome hoće li te trgovine uredno isporučivati kupljenu robu.