Marina Bača nova predsjednica Uprave FIMA Validusa

arina Bača, dosadašnja financijska direktorica FIMA Grupe d.d. od početka travnja prelazi na novu funkciju te postaje predsjednica Uprave FIMA Validusa d.d.

Rođena je 31. svibnja 1974. godine u Varaždinu, gdje je i završila svoje srednjoškolsko obrazovanje. 1997. godine diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na smjeru financije, a trenutno završava poslijediplomski MBA studij također na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Profesionalnu karijeru započela je u siječnju 1997. godine u Siemens Nixdorfu kao komercijalist, a od siječnja 1999. radi kao komercijalist u Siemensu u odjelu Information and Communication Products da bi u listopadu 2001. bila promovirana na mjesto komercijalnog voditelja odjela Information and Communication Mobile Devices. U srpnju 2006. prelazi u sektor Siemens IT Solutions and Services na mjesto komercijalnog direktora i radi na poslovima financijskog izvještavanja i planiranja, upravljanja rizikom i imovinom, definiranja poslova i procesa, organizacije unutar sektora itd.

U lipnju 2008. godine došla je u FIMA Grupu, gdje je radila kao financijska direktorica.

Promjene u upravljačkoj i organizacijskom strukturi FIMA grupacije koje se događaju posljednjih mjeseci dio su najavljenog procesa prilagodbe novom Zakonu o tržištu kapitala ali i prilagodbe aktualnoj situaciji i kretanjima u financijskom sektoru Hrvatske i regije.