Protega smijenjen, Maletić na čelu HPB-a

Protega smijenjen, Maletić na čelu HPB-a

Josip Protega smijenjen je s mjesta predsjednika Uprave HPB-a, a na njegovo mjesto doći će Čedo Maletić - nekadašnji viceguverner HNB-a i predsjednik uprave Imex banke.

Prema pisanju magazina Banka, odluku o smjeni donijela je danas Vlada, bez navođenja razloga smjene. HPB je najveća banka u državnom vlasništvu, te banka s najvećim gubitkom u ovoj godini u kojoj je prema nerevidiranim podacima s kraja ožujka sedam banaka ostvarilo gubitak, a 26 dobit.

Josip Protega rođen je 1971. godine, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu položio je brokerski ispit i zaposlio se u PBZ-u gdje je napredovao do pozicije direktora Sektora investicijskog upravljanja. Između ostalog bio je i u NO Zagrebačke burze, PBZ Investa, PBZ Kapitala i Plave lagune, a i predsjednik Udruženja banaka HGK. Na čelu HPB-a bio je od 2004. godine.

Čedo Maletić je rođen 1965. godine, završio je srednju ekonomsku školu i Ekonomski fakultet u Zagrebu na kojem je i magistrirao. Do 1995. godine radio je u prethodniku današnje Fine, a potom u HNB-u gdje je napredovao do mjesta viceguvernera. Iz HNB-a je otišao u Imex banku gdje je obavljao funkciju predsjednika uprave.

Osim Protege, smijenjen je i član Uprave Ivan Sladonja koji je u HPB-ovu Upravu došao istovremeno kad i Protega. Njega će zamijeniti Dubravka Kolarić. Prema nagađanjima Business.hr-a iz prosinca 2008. godine, sljedeće radno mjesto Protega bi mogao naći u Agrokoru.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: