Google sedmi brend na svijetu

Google sedmi brend na svijetu

Google, Amazon i Zara nalaze se među brendovima koji su najviše napredovali na Interbrandovoj ljestvici Najvećih globalnih brandova objavljenoj jučer.

Google se tako popeo s 10. na 7. a Amazon s 58. na 43. mjesto top ljestvice. Coca-cola se kao i u svih dosadašnjih devet godina koliko BusinessWeek i Interbrand izrađuju ljestvicu nalazi na vrhu, te je samim tim i vrijednost tog brenda najveća - procjenjuje se na 68,73 milijardi dolara.

Što se brandova iz IT-a i srodnih područja tiče, u prvih 50 su IBM (2. mjesto), Microsoft (3.), Nokia (5.), Google (7.), Intel (9.), Hewlett-Packard (11.), Cisco (14.), Samsung (19.), Oracle (24.), SAP (27.), Sony (29.), Nintendo (39.), Philips (42.), Amazon (43.), eBay (46.) Siemens (47.), a zanimljivo je da se najpoznatija društvena mreža koji odnedavno broji 300 milijuna korisnika - Facebook čija je ukupna vrijednost nedavno procjenjena na 10 milijardi dolara, ne nalazi u prvih sto.

Popis svih 100 najvećih svjetskih brendova možete vidjeti ovdje.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: