Sestre Bostjančić osvojile vrh Everesta !

Sestre Bostjančić osvojile vrh Everesta !

Hrvatske alpinistice Darija  i Iris Bostjančić jutros, u 5:55 po hrvatskom vremenu, su postale prve Hrvatice koje su se popele na Mt. Everest!

Hrvatske alpinistice Darija  i Iris Bostjančić jutros, u 5:55 po hrvatskom vremenu, su postale prve Hrvatice koje su se popele na Mt. Everest!   Na završni uspon su krenule  sinoć, nakon što se vjetar stišao i dao curama šansu za konačno osvajanje vrha. Krenule oko 10 navečer  i trebalo im je 8 sati za savladavanje 1100 metara visine što je izuzetno dobar rezultat posebno jer je Darija prvi dio uspona izvela bez maske s kisikom. Cijelo vrijeme ih je pratio ledeni  vjetar i temperatura od -50 stupnjeva.
Ovim usponomDarija i Iris  su postale jedine sestre koje su istovremeno stupile na najvišu točku svijeta a hrvatska je postala jedina zemlja na svijetu gdje se više žena nego muškaraca uspelo na Everest.
Na uspon čekaju još tri djevojke u Logoru 3, nadamo se da će ih vrijeme poslužiti pa će i one dobiti šansu za uspon na vrh.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: