Bjelovar subvencionira poduzetničke kredite

Grad Bjelovar nastavlja kreditiranje poduzetnika sa sličnim kreditnim linijama kao i prošle godine kao pomoć poduzetnicima koji ulažu u proizvodne djelatnosti i novo zapošljavanje na području Grada Bjelovara.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i Zvonimir Žarec, direktor Komercijalnog centra Bjelovar, Erste & Steiermarkische bank d.d. Rijeka potpisat će Ugovor o načinu provedbe kreditne linije „Bjelovarski poduzetnik 2009“ danas u 8 sati.

Ugovor će biti potpisan u uredu gradonačelnika Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2. 

Radi se o kreditnom fondu od trideset milijuna kuna. Grad Bjelovar subvencionirat će kamatu za poduzetničke kredite po stopi od jedan posto. Kreditna linija namijenjena je za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili dijela opreme, refinanciranje postojećih nepovoljnih kredita, te obrtna sredstva u funkciji investicije ili unaprjeđenja poslovanja. Udio trajnih obrtnih sredstava koja se mogu financirati iz kredita ne smije prelaziti 30% iznosa kredita. O tomu odluku donosi Banka. Kreditna linija namijenjena je korisnicima koji će ulagati na području Grada Bjelovara: obrtnicima, malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama, profitnim ustanovama i obiteljskim gospodarstvima.

Najniži iznos kredita je u protuvrijednosti 5.000 eura, dok najviši nije određen te ovisi o kvaliteti poduzetničkog projekta. Rok otplate kredita je do deset godina, uz mogućnost počeka do dvije godine.