Poslovni anđeli od 111 prijava odabrali samo jednu

Poslovni anđeli od 111 prijava odabrali samo jednu

Hrvatska mreža poslovnih anđela koja povezuje poduzetnike i ulagače do sada je primila 111 poduzetničkih ideja za projekte, 68 ih je eliminirano zbog neprikladnosti, a od 14 koji su prezentirani anđelima-ulagačima, realizaciju je za sada doživio samo jedan.

Sažetak je to odgovora koji smo dobili od Berislava Lopca koji nam je odgovorio u ime CRANE-a, (CRoatian Angel NEtwork), neprofitne udruge koja od rujna 2008. godine spaja poduzetnike koji trebaju kapital za svoje start-upove i poslovne anđele - bivše uspješne poduzetnike i lidere korporacija koji stečeni novac žele oploditi ulaganjem u projekte u njihovoj početnoj fazi.

Projekti koji se izaberu iz baze prihvaćenih projekata - sustava Angelsoft, prezentiraju se na prezentaciji pred investitorima (showcaseu) koji se prema planu održava dva puta godišnje - a do sada su održana dvije takve prezentacije - jedna prošle jeseni, a druga prije nekoliko mjeseci.

Poduzetnik koji je uspio proći navedenu proceduru i čiji projekt je prihvatio "poslovni anđeo" Hrvoje Prpić zove se Vedran Rezar, a njegov projekt možete pronaći na web stranicama uredi.hr

Rezar je osmislio skup usluga za male tvrtke, poduzetnike i konzultante koji im omogućuje uštedu sredstava i profesionalniji pristup poslovanju - klijenti njegovog servisa mogu dobiti virtualni ili stvarni ured na prestižnoj adresi, telefonski broj i operatera koji se na njega javlja, unajmiti prostorije za sastanke, dobiti usluge računovođe ili odvjetnika, dogovoriti jednostavan uvoz ili neku drugu uslugu koja znatno olakšava poslovanje malim poduzetnicima.

Inače, poslovni anđeli spominjali su se u Hrvatskoj i prije pokretanja mreže CRANE, te je 2007. godine najavljivan show Zmajevo gnijezdo produkcijske kuće Ocean film koja je trebao biti prikazan na HRT-u, a također je trebao spojiti poduzetnike i ulagače: Juruslava Buljubašića, Hrvoja Prpića, Maju Pečarević i Davora Šterna, ali iz nepoznatih razloga emisija nikad nije zaživjela.

Svima onima koji su razmišljali o pronalaženju novca za svoje startup projekte jedina alternativa bankovnim kreditima ostaje povezivanje s poslovnim anđelima preko mreže crane.hr

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: