Span organizira prikupljanje računalnog otpada

Povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja tvrtka Span pozvala je građane da se pridruže akciji zbrinjavanja elektronskog i elektroničkog otpada pod imenom "Zelena ITeligencija".

U prostorima zagrebačkih poduzeća te na Trgu kralja Tomislava biti će postavljeni kontejneri za odlaganje elektronskog i elektroničkog otpada, gdje će svi zainteresirani moći odlagati odgovarajući otpad. Akcija se održava pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u suradnji s ovlaštenim koncesionarom, tvrtkom Spectra – Media, a traje do 29. travnja.

Procjenjuje se da u svijetu godišnje nastane oko 20 do 50 milijuna tona elektroničkog otpada. Primjera radi, samo u SAD-u je između 1997. i 2007. godine pola milijarde računala završilo na otpadu. S obzirom da računalne komponente sadrže toksične materijale koji pri nestručnom odlaganju završavaju u okolišu, potrebno je napraviti puno više nego što se do sada činilo u njihovom zbrinjavanju.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: