Business.hr prestaje izlaziti ako ne nađe novog vlasnika

Švedska medijska kuća Bonnier Business Press donijela je odluku o povlačenju iz hrvatskih dnevnih poslovnih novina i web portala Business.hr, koje čeka gašenje ili promjena vlasnika.

Business.hr pokrenuli su 2005. godine kao tjednik, da bi kasnije prerastao u dnevni list sa sve većim brojem pretplatnika, dok je web portal bilježio trajni rast posjećenosti. Prihod od oglašavanja nije dosegnuo željene brojke te novine još nisu počele ostvarivati dobit.

Recesija i kriza u drugim državama u kojima je švedski vlasnik prisutan utjecali su na odluku koju je novinarima priopćio predsjednik Uprave Bonnier Business Pressa Casten Almquist, te je donešena odluka o povlačenju.

Prema neslužbenim informacijama u tijeku su pregovori oko otpremnina za zaposlene koje će im biti isplaćene ukoliko ne dođe do promjene vlasnika i kupnje branda. Novine će sigurno izlaziti do kraja ožujka.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: