IN2 preuzeo pulsku tvrtku Grad poznatu po bolničkom softveru

IN2 preuzeo pulsku tvrtku Grad poznatu po bolničkom softveru

Softverska tvrtka IN2 preuzela je krajem prošlog tjedna 80 posto udjela u pulskom poduzeću Grad d.o.o. specijaliziranom za razvoj bolničkog informacijskog softvera (BIS).

Preostalih 20 posto ostaje u vlasništvu Davora Raunića, dosadašnjeg direktora i većinskog vlasnika tvrtke Grad. Tvrtka Grad najveći je hrvatski proizvođač softvera za podršku  bolničkog poslovanja čije je rješenje BIS implementirano u 30-ak bolnica u Hrvatskoj.

Tvrtkom Grad d.o.o. odsada će upravljati Branka Lasić, kao predsjednica Uprave i Davor Raunić, kao član Uprave. Nova predsjednica Uprave Branka Lasić zadnjih nekoliko godina, obnaša rukovodeće funkcije u IN2 Grupi od kojih neke i dalje zadržava (članica Uprave Info Opusa i direktorica projekata u IN2).

Ovim strateškim povezivanjem Grad postaje osma tvrtka u IN2 grupi od kojih su pet u Hrvatskoj (IN2 Zagreb, IGEA, INsig2, Info Opus, Grad) te po jedna u Srbiji (IN2 Beograd, Sloveniji (IN2 Koper) i BiH (IN2 Sarajevo).

Tvrtka Grad d.o.o. nastavit će poslovati sa sjedištem u Puli, dok će dio tima raditi  u Zagrebu, u Hypo centru, sjedištu IN2 Grupe u Zagrebu.

Nova Uprava Grad-a već ove godine planira svoj tim proširiti s desetak iskusnih konzultanata, voditelja projekata te softverskih inženjera kako bi osigurali bolju podršku postojećim klijentima, pripremili se za nadolazeće projekte, započeli razvoj nove verzije BIS-a te početkom sljedeće godine krenuli na širenje u regiji gdje planiraju angažirati tvrtke IN2 grupacije iz BIH-a i Srbije. U 2010. planira se značajniji rast prihoda i dobiti kao posljedica sinergijskog efekta povezivanja.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: