INA zbog većeg PDV-a podigla pa vratila cijenu goriva

INA je zbog povećanja PDV-a s 22 na 23 posto prvo podigla cijene goriva za jedan posto, da bi ih dan kasnije zbog pritiska iz Vlade vratila na stari iznos.

Službeno obrazloženje za vraćanje cijena na stari iznos od trećeg kolovoza, samo jedan dan nakon neočekivanog poskupljenja na Ininim stranicama objašnjeno je sljedećim riječima "Situacija na svjetskom tržištu i jači tečaj kune u ovom trenutku, dozvoljavaju nam da snizimo cijene za jedan posto."

Upitno je koliko će navedene promjene trajati, s obzirom da INA svaki drugi utorak usklađuje cijene goriva s onima na mediteranskom tržištu, pri čemu će pri korekciji moći neprimjetno vratiti razliku nastalu povećanjem PDV-a. Prvo takvo usklađivanje moguće je već sutra, 4. kolovoza.

UPDATE:
Unatoč najavama na Ininim web stranicama, do vraćanja cijena nije došlo 3. već 4. kolovoza. Cijene su tako ostale iste kao prije dva tjedna, te ih možete pronaći u vezanom članku ispod ovog teksta.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške:
     

Gorivo ponovno jeftinije

Cijene goriva od ponoći su ponovno jeftinije, te je litra Eurosupera 95 na Ininim benzinskim postajama sada 7,44 kune, a Eurodizela 6,67 kuna.