Microsoft predstavio novi softver za poslovne korisnike

Microsoft predstavio novi softver za poslovne korisnike

Tvrtka Microsoft danas je svojim hrvatskim poslovnim korisnicima predstavila niz novih softverskih rješenja koja znatno osnažuju ponudu koja stoji na raspolaganju poslovnom sektoru.

Osim nedavno predstavljenog novog operacijskog sustava, Windows 7, danas su predstavljena i softverska rješenja za servere (Windows Server 2008 R2, Exchange 2010) te aplikacije za učinkovitiji nadzor i upravljanje računalnom infrastrukturom i brojnim osobnim računalima i serverima koji se nalaze u svakoj tvrtki (System Center, Desktop Optimization Pack).

Potpuno nova linija proizvoda Microsoft Forefront, namijenjena je osnaživanju korporacijske računalne sigurnosti, a koja nudi zaštitu računalnih resursa tvrtke na svim razinama i obranu od mogućih povreda sigurnosti.

„Nakon uspješnog predstavljanja Windowsa 7 i izuzetno povoljnih kritika koje je proizovod ostvario kod svojih korisnika, Microsoft ovim predstavljanjem novih verzija poznatih proizvoda upotpunjuje svoju ponudu i platformu za poslovne korisnike. Već sam broj novih proizvoda prikazuje trud i investiciju koja je uložena u razvoj novih generacija ključnih proizvoda. Poslovni korisnici prepoznat će nove mogućnosti primjene, mogućnosti uštede i optimizacije svih vrsta resursa korištenjem novih verzija, a sigurnosni aspekt i važnost zaštite računalnog sustava dodatno je naglašena predstavljanjem posve nove obitelji proizvoda, Microsoft Forefront“, izjavila je Venesa Schütz, direktorica Microsofta Hrvatska, na današnjem predstavljanju novih proizvoda poslovnim korisnicima.

Mnoga od tih Microsoftovih rješenja već su u praktičnoj primjeni kod korisnika koji su ih primijenili u svojoj organizaciji u sklopu pilot-projekata i prije nego što su proizvodi službeno objavljeni. Na taj način ovi su korisnici mogli i sami provjeriti kakav će biti učinak novih proizvoda u njihovom okruženju, testirati nova svojstva te na specifičan način utjecati na razvoj ovih proizvoda.

Na današnjem predstavljanju svoja su rješenja tako demonstrirali Kraš (uvođenje Winowsa 7 na razini cijele tvrtke), Podravka i Grad Osijek (HyperV virtualizacija), Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (Forefront i Systems Center)  te T-Com i Privredna banka Zagreb (uvođenje rješenja Microsoft Desktop Optimization Pack za upravljanje osobnim računalima u tvrtki i smanjivanje troškova održavanja i vlasništva).

„Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju konkurentnost domaćih tvrkti postat će još važnija. Moramo biti nevjerojatno okretni kako bismo bili uspještni na današnjem tržištu. Korištenjem Microsoftovog softvera Podravka je uspjela smanjiti fizički broj servera za 76 posto, a time i troškove energije za 78 posto.“, izjavio je Dario Galinec, direktor informatike u Podravki.