Selimović i Mreža znanja pred kupnjom Business.hr-a

Sarajevski poduzetnik Mujo Selimović i konzultantska tvrtka Mreža znanja najizgledniji su zajednički novi vlasnici dnevnog lista i web portala Business.hr, te se očekuje da bi do potpisa i preuzimanja moglo doći sljedećih dana.

Trenutno nam nije poznata točna vlasnička struktura Mreže znanja, no zanimljivo je da se osim Selimovića koji je vlasnik bosanskohercegovačke grupacije MIMS u nadzornom odboru Mreže znanja prema podacima iz sudskog registra nalaze i poznati hrvatski menadžer i bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, izvršni direktor u Splitskoj banci Gordan Miler, direktor slovenskog tjednika Finance Peter Frankl i većinski vlasnik tvrtke Centroproizvod Darko Bajčetić iz Srbije.

Pokušali smo kontaktirati Mrežu znanja kako bismo saznali više o vlasničkoj strukturi, planovima s Business.hr-om i detaljima oko preuzimanja, no do sada se nitko nije javljao na telefon.

Prethodni vlasnik i osnivač Business.hr-a bila je poznata švedska medijska grupacija Bonnier Business Press koja se odlučila povući iz projekta. Zanimljivo je da je Bonnier i dalje vlasnik slovenskih Financi čiji direktor se nalazi u nadzornom odboru Mreže znanja.

Šveđani biraju između tri ponude za prodaju Business.hr-a

Dosadašnji vlasnik i osnivač hrvatskih poslovnih novina i web portala Business.hr, švedski Bonnier Business Press dobio je tri ponude za prodaju, te će odluka o prodaji biti donesena sljedećeg tjedna.