Vemil ide u stečaj danas ili u ponedjeljak?

Vemil ide u stečaj danas ili u ponedjeljak?

Među zaposlenicima trgovačkog centra Vemil kruži priča kako će tvrtka proglasiti stečaj danas ili u ponedjeljak, što nismo mogli provjeriti iz službenih izvora.

Jučer i danas traje inventura u Vemilovom trgovačkom centru na Vrbanima, koju je naš izvor povezao s naplatom vjerovnika, te je rekao kako će stečaj tvrtke kojoj je blokiran račun vjerojatno biti proglašen danas ili u ponedjeljak.

Vemil se nalazi u financijskim problemima zbog čega je nedavno zatvorena i poslovnica u Osijeku, što je zbog tromjesečnog neisplaćivanja plaća radnicima odjeknulo u medijima.

Više o situaciji u osječkom Vemilu možete pročitati u našem vezanom članku, dok nadopunu priče iz perspektive tamošnjih radnika možete pročitati na forumu Osijek031 gdje je zaposlenik Vemila pod nazivom neznanac objavio poruku u kojoj opisuje tretman radnika prije zatvaranja poslovnice. Zanimljivo je kako se u toj poruci optužuje i državni inspektorat zbog toleriranja prekršaja zbog kojeg je Vemilu trebala biti naplaćena kazna u visini 30 do 100 tisuća kuna.

Poslodavci zaključali radnike u osječkom Vemilu

Kriza u osječkoj poslovnici lanca trgovina računalne opreme Vemil kulminirala je danas kad su poslodavci zaključali radnike i pozvali policiju, piše Večernji list.