Hrvatska pošta zapošljavat će nove kadrove

Hrvatska pošta zapošljavat će nove kadrove, no nismo u mogućnosti reći kada će to biti, rekao je u odgovoru za rep.hr Filip Smredelj, iz Korporativnih komunikacija HP-a.

Potaknuti nedavnim testiranjima zaposlenika u Hrvatskoj pošti koja su uzrokovala brojne kadrovske promjene, odjel za odnose s javnošću upitali smo sljedeća pitanja:

1) Hoće li Hrvatska pošta d.d. zapošljavati nove ljude ili će se samo obaviti rotacija postojećih kadrova?
2) Hoće li ukupan iznos namijenjen plaćama 1200 zaposlenika koji se spominju u članku ostati isti kao i do sada (u članku se spominju smanjenja plaća. Ako će dio ljudi otići na bolja  mjesta, bilo bi za očekivati kako će se njima povećati plaća)
3) S obzirom da se naš portal primarno bavi zapošljavanjem u IT-u, zanima nas je ima li među testiranim zaposlenicima i onih iz IT struke i koliko.

U cijelosti prenosimo odgovor na naš upit:

Hrvatska pošta zapošljavat će nove kadrove, no trenutno nismo u mogućnosti reći kada će točno to biti. U ovom slučaju, riječ je bila o internim natječajima do kojih je došlo zbog potreba reorganizacije. Sukladno sporazumu sa socijalnim partnerima, svi radnici u Hrvatskoj pošti zadržavaju prava kakva su imali na prethodnim radnim mjestima, među ostalim i iznos plaće. Među testiranima je bilo i radnika.

Testovi napravili uzbunu među zaposlenicima Hrvatske pošte

Zaposlenici Hrvatske pošte d.d., njih 1200, rješavali su nedavno na poslu psiho testove i testove inteligencije o kojima će im ovisiti karijera, piše Jutarnji list.