Otkazi u King ICT-u i Siemensu

Otkazi u King ICT-u i Siemensu

Tvrtkama koje su prethodnih dana podijelile otkaze pridružio se nedavno i King ICT, koji je prema našim neslužbenim informacijama prilikom trećeg vala otpuštanja broj zaposlenih smanjio za dodatnih 10 posto.

Prema informacijama kojima raspolažemo, problem se krije u tome što su klijenti Kinga uglavnom državne tvrtke koje kasne s plaćanjima, a i zbog krize nastoje štedjeti gdje god je to moguće.

U prva dva vala otpušteno je oko 20 ljudi, pri čemu i cijeli manji odjeli poput Business intelligencea, a sličan broj dobio je otkaz i kod zadnjeg, trećeg vala otpuštanja. King navodno štedi i na drugim mjestima poput edukacije i službenih putovanja.

Više informacija pokušali smo dobiti iz službenih izvora, no nakon prvog maila u kojem nam je obećan odgovor, iz Kinga su odlučili kako ipak neće odgovoriti na naš upit.

Iz neslužbenih izvora doznajemo i kako su zbog gašenja telekomunikacijskih odjela koji su prodani Nokii nekim radnicima hrvatskog Siemensa u devetom i desetom mjesecu najavljeni otkazi uz otpremnine nakon što završe projekti na kojima rade.

Iz Siemensa su nam odgovorili kako "Kao i ostali poslovni subjetki u Republici Hrvatskoj, i Siemens d.d. osjeća utjecaj financijske krize zbog koje se kompanija prilagođava novim ekonomskim prilikama. Siemens d.d. poduzima sustavne mjere štednje i ostale napore kako bi maksimalno ublažio utjecaj krize na poslovanje tvrtke i očuvanje radnih mjesta. Tvrtka ne planira povećanje radnih mjesta u kompaniji kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Istovremeno očekujemo da će u ovim ekonomskim prilikama dio naših zaposlenika napustiti tvrtku kao posljedica prirodne fluktuacije. Konkretno vezano uz vaš upit "o nedavnim otkazima u Siemensu", ovim putem javljamo da u našoj tvrtki do sada nismo imali slučaj prekida radnog odnosa putem otkaza vezanog uz aktualnu ekonomsku krizu na tržištu."

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: