Savjet: Najbolje se napreduje u drugoj tvrtki

Ukoliko se ubrajate u zaposlenike koji imaju osjećaj da vrijede, a nemate osjećaj da Vaš poslodavac to dovoljno vrednuje, razmislite o prelasku u drugu tvrtku.

Radi se o tome da su mnoge tvrtke često puno darežljivije prema osobi koja iz konkurentske prelazi u njihovu tvrtku, nego prema svojim zaposlenicima s iskustvom. Prema nekim podacima, kod prelazaka poslodavci znaju ponuditi 20 do 40 posto višu plaću, što je znatno više nego kad honoriraju svoje stalne zaposlenike.

Druga šansa za financijski prosperitet zaposlenika koje poslodavac smatra korisnima je i u trenutku samog odlaska, jer se često zna dogoditi da će poslodavac odlazak pokušati spriječiti povišicom znatno višom od one koja bi se dogodila "spontano".

Dakako, prilikom razmatranja ove ideje treba uzeti u obzir i trenutnu krizu koja je uz sva područja zahvatila i računalni i ekonomski sektor, zbog čega se trenutno ne priča toliko o povišicama kao u neka mirnija vremena.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: