Šuker predlaže skraćenje radnog tjedna

Skraćenje radnog tjedna za pojedine industrije uz subvenciju plaća u tim sektorima, ideja je koju je iznio ministar financija Ivan Šuker na radnom ručku s poduzetnicima, piše Seebiz.eu.

Konkretno, radilo se o odgovoru na zahtjeve automobilskog klastera za hitnim i konkretnim antirecesijskim mjerama.

Ministar je nakon kraćeg izlaganja u kojem je ponovio postupke Vlade u borbi protiv krize naglasio rebalans proračuna, kao osnovnu mjeru u borbi protiv krize. Uspješan rebalans pretpostavka je uspješnog izdavanja obveznica na međunarodnom tržištu. Ministar Šuker najavio je i da za dva dana putuje na kongres Svjetske banke na kojem namjerava ugovoriti odobravanje 'veće tranše' kredita za HBOR.

U vezi kompenzacije dugovanja privatnih tvrtki prema Ministarstvu financija, kao i dugovanja javnih tvrtki prema istim kompanijama, ministar je izjavio da će o tome razmisliti i da će tako nešto 'probati provesti'. Nakon toga je iznio niz mjera koje bi trebale osigurati poboljšanje likvidnosti, uključujući i izmjenu Zakona o trgovačkim društvima po kojoj je će onemogućiti osnivanje novih tvrtki osobama koje su u vlasništvu tvrtke koja je blokirana zbog neizvršavanja obveza.

Najavljen je i novi Zakon o trošarinama, kao i da će dio sektora osiguranja i igara na sreću 'vrlo brzo ući u sustav PDV-a', a to će se regulirati usklađivanjem poreznog sustava s Europskom unijom.

Nezadovoljan vremenom danim za postavljanje pitanja, jedan je poduzetnik predložio 'Ajmo rađe riješiti egzistenciju radnika i budućnost tvrtki pa ćemo onda drugi put ručati'.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške: