Hanfa izmijenila program za obuku brokera i investicijskih savjetnika

Hanfini ispiti moći će se organizirati i u suradnji s drugim institucijama, umjesto VSS-a bit će dovoljno zvanje prvostupnika a izmijenjen je i dio obrazovnog programa doznaje se u novom Hanfinom pravilniku donesenom na prvoj ovogodišnjoj sjednici Agencije.

Osim ovih, tu je i niz drugih promjena koje donosi novi pravilnik o uvjetima za stjecanje i i provjeru stručnih znanja potrebinh za dobivanje dozvole ili licence za obavljanje poslova brokera, investicijskog savjetnika, ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima i ovlaštenog upravitelja mirovinskih osiguravajućih društava.

Neobvezni obrazovni program za buduće brokere, ovlaštene upravitelje mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava tako i dalje traje najmanje 60 sati, dok onaj za buduće investicijske savjetnike po novom pravilniku traje najmanje 80 sati.

Rokovi unutar koji će se održati ispiti također su promijenjeni te mogu biti duži nego do sada, a naknada za pristup ispitu osim u prvom, plaća se i u drugom ispitnom roku.

Količina gradiva na novom ispitu za investicijskog savjetnika ovisit će o tome jesu li brokerski ispit položili po starom ili novom programu.

Više informacija o novom obrazovnom programu možete vidjeti u novom pravilniku http://www.hanfa.hr/uploads/1-09-4.pdf