Predstavljena Sfera station - tehnička analiza dionica za male investitore

Predstavljena Sfera station - tehnička analiza dionica za male investitore

Alat za naprednu tehničku i fundamentalnu analizu dionica Sfera station napravljen je u suradnji tvrtke Sfera plus, FER-a i državne agencije Bicro, a u probnom roku korištenje će biti besplatno, rečeno je na današnjem predstavljanju 1,78 milijuna kuna vrijednog projekta.

Probna beta inačica nudi dohvat trgovinskih podataka s regionalnih burzi i fundamentalnu analizu za hrvatske tvrtke, a za korištenje je potrebno preuzeti program s web stranice sfera-station.com koji će služiti kao svojevrsni portal znanja,

Milijun kuna u projekt je uložila tvrtka Sfera plus na čijem čelu se nalazi direktor mr. Kristian Morović, dok je 780.000 kuna uložila Agencija za provedbu Vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju Bicro koju je na press konferenciji zastupao Ante Mamić, dok su se u ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji je ovim projektom dobio mogućnost primjene najnovijih tehnologija obratili dekan prof.dr. Vedran Mornar i prof.dr. Vlado Struk.

Sfera station nudi niz preglednika - vrijednosnica, sažetka tržišta, grafikona, top pozicija određenog tržišta, fundamentalnih pokazatelja, vijesti i pomoćni preglednik. 

Na upit o tome kakve cijene pretplate se mogu očekivati nakon prolaska beta faze, direktor marketinga i prodaje Valentin Besednik odgovorio je kako će cijene biti prilagođene malim investitorima te neće prelaziti 100 kuna  mjesečno. Prema njegovim riječima proizvod će u drugoj fazi doživjeti niz unaprijeđenja među kojima su zanimljivi mogućnost korištenja programa putem mobitela i detalji poput uvrštenja vijesti o dionicama na graf kako bi se vidjelo jesu li one utjecale na promjenu cijena.

Plan tvrtke je ponuditi proizvod i izvan Hrvatske - i to prvo u regiji, a potom i izvan nje.

 

Druge projekte čeka još devet milijuna kuna

Projekt Sfera station 780.000 kuna sredstava dobio je kroz programe Poslovno inovacijskog centra Hrvatske - Bicro, koji je i do sada financirao slične projekte. Bicro preuzima dio rizika od najviše 70 posto, a u slučaju uspjeha projekta i komercijalizacije sredstva se vraćaju kao postotak od prihoda.

Ante Mamić, direktor programa ircro i vencro koji djeluju u sklopu Bicroa, rekao nam je kako su do sada uložili u mnoge projekte o čemu transparentno izvještavaju preko svojih web stranica. Za ovu i sljedeću godini (ako se program produži) imaju nealociranih još devet milijuna kuna koji čekaju sljedeće projekt ekoji ispune zahtjeve navedene na web stranicama Bicro.hr

Ante Mamić, direktor programa ircro i vencro