Preuzmite novi Google Chrome 4 beta ili Mozilla Firefox 3.6 beta

Preuzmite novi Google Chrome 4 beta ili Mozilla Firefox 3.6 beta

Google je predstavio četvrtu verziju svog pretraživača Chrome u beta verziji, samo malo nakon što je Mozilla predstavila novi Firefox 3.6, također u beta verziji.

Glavna novost novog i bržeg Chromea je mogućnost sinkronizacije bookmarka na više računala, redizajnirana je opcije "new tab" s plutajućim thumbnailsima za brzi pristup ranije posjećivanim web stranicama.

Novosti koje Firefox 3.6 beta nudi u odnosu na prijašnje verzije su:
- promjena izgleda preglednika korištenjem samo jednog klika (Personas)
- upozoravanje korisnika o zastarjelim pluginovima kako bi bili sigurni
- unaprjeđenje nekih video opcija
- podrška WOFF font formata
- bolje performanse izvođenja JavaScripta, brzinu ukupnog odaziva i vremena pokretanja
- podrška za nove CSS, DOM i HTML5 tehnologije

Chrome predvodi tržište u izvođenju javascripta, dok Firefox štedljivije koristi memoriju.

Nove verzije pretraživača možete preuzeti ovdje: (Chrome 4 beta) (Firefox 3.6 beta). Napominjemo da se radi o beta verzijama, što znači da je moguća nestabilnost ili neki drugi nedostaci.

Google se uključio u rat protiv monopola Internet Explorera

Google je odlučio pridružiti se istrazi Europske komisije protiv Microsofta te je odlučio ponuditi dodatne argumente o tome narušava li Internet explorer tržišno natjecanje svojom monopolističkom pozicijom, piše Timesonline.co.uk

Google Chrome eksperimentira s JavaScriptom

Google je pokrenuo web stranicu Chrome Experiments kako bi demonstrirao što sve njegov pretraživač Chrome može omogućiti u kombinaciji s JavaScriptom, piše cnet.com

Konačna verzija Internet Explorera 8 od danas dostupna na Internetu

Microsoft je na svom službenom blogu objavio da će danas korisnicima ponuditi na download konačnu verziju Internet Explorera 8 - po zastupljenosti najpopularnijeg internet preglednika.

Microsoft dobio odgodu u slučaju Internet Explorer

Microsoft je objavio da je od uspio od Europske komisije ishoditi još jednu odgodu datuma do kojeg se mora očitovati u vezi uključivanja Internet Explorera u Windowse, piše Bug.

Puštena testna verzija Opere 10

Internet pretraživač Opera od srijede na internetu nudi testnu Operu 10, novu verziju pretraživača koja bi trebala omogućiti brže downloade, novi dizajn i nove opcije.

Novi Firefox prepoznat će naginjanje laptopa

Verzije Firefoxa od 3.6 na dalje bit će u stanju prilagođavati položaj sadržaja na ekranu sukladno položaju laptopa ukoliko je na njemu ugrađen sustav koji to detektira, piše PCWorld.

Internet Explorer gubi udio na tržištu

Internet Explorer i dalje je vodeći pretraživač Interneta, ali jačanje njegovih konkurenata stalno smanjuje njegov udio na tržištu, piše Informationweek.com