Korisnici razočarani novim dizajnom Webmajstora?

Korisnici razočarani novim dizajnom Webmajstora?

Novi dizajn portala Webmajstori.net proteklih je sati povremeno bio vidljiv, da bi ga s vremena na vrijeme zamijenila poruka o gašenju portala.

Kao što smo već pisali, poruka o gašenju je samo šala u fazi između prelaska sa starog na novi dizajn, koju su mnogi posjetitelji i otkrili. Naime, ispod crnih slova kojima piše "Webmajstori.net od danas prestaje s radom" nalaze se bijela slova na bijeloj podlozi kojima piše "radi nadogradnje na novi i bolji Webmajstori.net koji ste godinama čekali". Zanimljivo je kako se čini da veći dio posjetitelja - programera koji je primjetio tu poruku nije to učinio prelaskom kursora miša preko monitora, već čitanjem sourcea, odnosno izvora koda.

Na Twitteru je moguće pronaći i nekoliko komentara posjetitelja koji su vidjeli stranicu u trenutku kada se na kratko prikazao novi dizajn, te su ga komentirali - no čini se da je oduševljenje novim dizajnom potpuno izostalo.

Nekadašnja plava boja koja je dominirala portalom zamijenjena je smeđom, a nekadašnji logo koji je s vremenom postao prepoznatljivi znak tog portala također je u potpunosti promijenjen. Sama naslovnica također ne oduševljava te je na njoj previše praznog neiskorištenog prostora. U vrhu ovog portala koji postoji od 2001. godine nalaze se izbornik i tri velike kućice. Jedna je namijenjena unosu korisničkih podataka, druga pretraživanju, a čini se da bi treća mogla ponuditi spas jer nudi promjenu WM skina, odnosno uzorka dizajna na stranici. U trenuku kad smo htjeli isprobati ovu opciju, web stranica je ponovno nestala a zamijenila ju je poruka o gašenju portala koja će vjerojatno biti tu do nedjelje.


Screenshot 1: Nekadašnji dizajn bio je star, no, po komentarima na Internetu, mnogi misle da je bolje odgovarao portalu.

Screenshot 2: Naslovnica s privremenom obavijesti otkriva istinu prelaskom miša ili gledanjem sourcea stranice.

- - - IZDVOJITE MINUTU I PODRŽITE REP.HR - - -

Ako redovito posjećujete rep.hr, vjerojatno ste svjesni da objavljujemo niz članaka koji sadrže zanimljive i društveno korisne informacije. Nastojimo ukazati na nepravilnosti i prevare, promovirati uspjehe informatičara na natjecanjima, predstaviti nove projekte i inicijative i pružiti niz drugih informacija. Iako portal ima određene marketinško-prodajne aktivnosti, proizvodnja takvog sadržaja košta i - kao i drugim medijima - dodatni izvor prihoda pomogao bi u daljnjem rastu i razvoju. Brojni portali uveli su proteklih mjeseci zaključavanje članaka i pretplatu, a mi smo se odlučili za opciju dobrovoljnih priloga za koje se izdaju računi.

Podržati nas možete već s pet kuna, na što trebate potrošiti manje od minute. Dovoljno je izabrati sličicu s jednim od ponuđenih iznosa, a nakon toga u novom prozoru izabrati način plaćanja. Radi jednostavnosti i brzine plaćanja, podržane su mobilne aplikacije KEKS Pay, Aircash i Settle te kriptovalute. Uplata se realizira putem partnerske tvrtke Neoinfo i sustava mobilepaymentsgateway.com Sustav za plaćanja je trenutnu u testnoj fazi te se ispričavamo ako u početku bude nekih nesavršenosti. Ako uočite nekakav nedostatak ili vas zanima više informacija o sustavu možete nas kontaktirati na info@rep.hr

Izaberite iznos podrške:
     

Uskoro gotov redizajn portala Webmajstori.net

Redizajn Internet portala Webmajstori.net bliži se kraju, te će novi izgled i mogućnosti portala najvjerojatnije biti otkrivene u ovu nedjelju, 20. rujna 2009. godine.

Agencija portali organizirala prodaju za šest portala

Specijalizirani web portali okupili su se danas pod palicom prodajnog stručnjaka Tomislava Cara, kako bi na press konferenciji predstavili grupaciju "Agencija portali", u sklopu koje će se zajednički savjetovati i pomagati u vezi svih aspekata web poslovanja s naglaskom na prodaju oglasnog prostora.