IT Poslovi u Hrvatskoj (1)

Javljanje tvrtkama putem njihovih korporativnih web stranica jedan je od načina za pronalaženje posla u IT-u, zbog čega smo odlučili objaviti web stranice tvrtki koje tijekom cijele godine nude mogućnost slanja životopisa na njihove mail adrese.

Kao baza tvrtki poslužio nam je popis tvrtki čije oglase smo do sada objavljivali, te ćemo popise onih koje nude mogućnost javljanja posloprimaca objaviti kroz nekoliko članaka. Prvih deset nalazi se u ovom članku, te vjerujemo kako može poslužiti kao orijentir ne samo za ljude koji traže prvi posao, već i za one koji razmišljaju o drugom radnom mjestu, kako bi se bolje upoznali s ponudom na tržištu rada IT-a u Hrvatskoj.

Dakako, osim direktnog javljanja, tu su i dalje oglasi za trenutno aktivne natječaje na našoj web stranici rep.hr kao i mogućnost upisa u nađu bazu životopisa koja će uskoro profunkcionirati kao odvojena web stranica.

Evo i prvog popisa tvrtki i linkova na stranice na kojima nude slanje životopisa:

Adacta Zagreb osnovana je 2000. godine, ima 30 zaposlenih i temeljni kapital od 520.000 kuna, a bavi se razvojem informatičkih rješenja.
http://www.adacta.hr/index.asp?content=KarieraVAdacti

Aduro ideja osnovana je 2005. godine i ima temeljni kapital od 20.000 kuna. Bavi se softverom i konzaltingom, s naglaskom na telekomunikacije.
http://www.aduro.hr/papers/careers.htm

Amis Telekom je međunarodni telekomunikacijski operator prisutan u Hrvatskoj od 2003. godine, temeljni kapital 20.000 kuna.
http://www.amis.hr/oamisu_zaposlenje.php

Agenor Automatika osnovana je 2001.godine u Poreču, temeljni kapital tvrtke iznosi 130.000 kuna, a bavi se industrijskim softverom, tj. automatizacijom industrijskih postrojenja.
href="http://www.agenor.hr/info_RH.aspx?id=2

Banksoft je tvrtka za razvoj bankarskih aplikacija osnovana 1993. godine. Temeljni kapital iznosi 202.900 kuna.
http://www.banksoft.hr/cro/onama/6_PosaoA.html

BSS Poslovni sustavi bave se informatizacijom poslovanja s naglaskom na financijske sustave, posluje od 2000. godine a temeljni kapital iznosi 20.000 kuna.
http://www.bss.hr/hr/aboutus/job.asp

Comminus je tvrtka koja pruža informatičke usluge i rješenja uz sustave za pohranu, analizu i upravljanje podacima. Osnovana je 2004. godine, a temeljni kapital iznosi 20.000 kuna.
http://www.comminus.hr/karijera.html

Crossvallia se bavi konzaltingom prema najvećim svjetskim web hosting tvrtkama, osnovana je ove godine, a temeljni kapital joj je 20.000 kuna.
http://www.crossvallia.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

Cyclops se bavi razvojem informacijskih sustava i aplikacija. Temeljni kapital iznosi 20.000 kuna, a osnovana je 2005. godine.
http://www.cyclops.hr/jobs/

Ekobit je tvrtka koja se bavi informatičkim savjetovanjem i razvojem softvera. Osnovana je 1992. godine. Temeljni kapital iznosi 60.000 kuna.
http://www.ekobit.hr/Process.aspx

Deset najtežih pitanja na razgovoru za posao

Razgovori za posao kandidate na intervjuu često dovedu u situaciju da brzo moraju smisliti idealan i iskren odgovor na pitanje koje nisu očekivali.

Još nekoliko teških pitanja na intervjuu za posao

Kako odgovoriti na pitanje o plaći i spremiti se za druga pitanja na intervjuu za posao, ono je što muči mnoge koje nakon raznih testiranja očekuje intervju za posao.

Pitanja na intervjuu za posao (1)

Pozitivne reakcije posjetitelja na dosadašnje članke s pitanjima i predloženim odgovorima na intervjuu na posao potaknule su nas na daljnju pomoć te vrste.

Pitanja na intervjuu za posao (2)

Serija od novih 30 pitanja koja mogu biti postavljena na intervjuu za posao između ostalog uključuje teme vezane uz dosadašnje školovanje na fakultetu i spremnost na putovanja.

Pitanja na intervjuu za posao (3)

Svima koji očekuju intervju za posao dobro će doći i treća skupina od 30 pitanja koju donosimo kako bismo budućim zaposlenicima pomogli da se pripreme za intervju.

Pitanja na intervjuu za posao (4)

Seriju primjera pitanja u svrhu bolje pripreme za posao nastavljamo s novih 30 pitanja, koja se prvenstveno tiču rješavanja situacija na prethodnom radnom mjestu.